24 Απριλίου 2016

Μαρεγκάκια με Σαντιγύ και Φράουλες



υλικά για τα μαρεγκάκια

  • 2 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

υλικά για την επικάλυψη


  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • μαρμελάδα μύρτιλο
  • φράουλες
  • μύρτιλα
  • φύλλα δυόσμου
  • ζάχαρη άχνη



εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βάζετε τα ασπράδια σε μεταλλικό μπωλ και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξουν ελαφρά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τη ζάχαρη, μία μία κουταλιά, μέχρι να έχετε ένα αφράτο και σταθερό μίγμα. Σταματάτε το χτύπημα με το μίξερ, προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και ρίχνετε κουταλιές από τη μαρέγκα. Θα σας βγουν περίπου 15 αφράτα μαρεγκάκια.



Ψήνετε στους 180C για 5 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120C και ψήνετε για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, σβήνετε τον φούρνο, αφήνετε την πόρτα του λίγο ανοιχτή και αφήνετε τα μαρεγκάκια να κρυώσουν εντελώς μέσα στον φούρνο.





Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
Αραιώνετε λίγη μαρμελάδα με 1-2 κουταλιές νερό.
Όταν τα μαρεγκάκια κρυώσουν, τα μεταφέρετε σε πιατέλα.



Τα σπάζετε ελαφρά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ρίχνετε κουταλιές από τη σαντιγύ




και γαρνίρετε με μαρμελάδα, φράουλες, μύρτιλα και φύλλα δυόσμου. 



Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.



17 σχόλια:

  1. Αυτό είναι το γλυκό του Πάσχα! Τέλος!!!
    Το πλεονέκτιμα είναι ότι φτιάχνεις τις μαρέγκες αρκετές μέρες πρίν. Ολα τα άλλα είναι η συναρμολόγηση της τελευταίας στιγμής!!
    Και είναι εντελώς εποχιακό, δροσερό και πεντάμοφρο σε εμφάνιση!!
    Θα μου το φτιάξεις?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ποίημα είναι αυτό!!!!! Πόσο τσαχπίνικο και ιδιαίτερο γλυκάκι Πέπη!!! Το κάνω πιν για να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!!! Εύκολο, τσαχπίνικο και δροσερό! Δοκίμασε το και στείλε φωτογραφία!
      Φιλιά Δήμητρα!

      Διαγραφή
  3. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ανοιξιάτικο γλυκό!
    Λατρεύω οτιδήποτε συνδυάζεται με μαρέγκα, και ειδικά όταν αυτή είναι έτσι, όπως η δική σου, τραγανή απ'έξω και μαστιχωτή από μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τραγανή και μαστιχωτή...την κατάλαβες ε??
      Σ'ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  4. Λαχταριστά και ότι πρέπει για μια ωραία γιορτή πιατέλα εποχής... Πέπη μας.

    Εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση και με ωραίες γεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να λοιπόν οι μαρέγκες τι έγιναν ;)

    ΤΕΛΕΙΟ Πέπη. Το πιο ωραίο γλυκό γι αυτήν την εποχή.
    Εχει φρεσκάδα και δροσιά.

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/4/16, 9:29 π.μ.

    Α τι ωραία ιδέα για ελαφρύ επιδόρπιο, κάτι παραπάνω από απλό φρούτο, κάτι παρακάτω από γλυκό ( δεν τρως και τη μερα σου στην κουζίνα φτιάχνοντας πολύπλοκα πράματα)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία να το δοκιμάσεις με τους καλεσμένους σου!!!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Ωωωωωω.... ωραίο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι τόσο ιδιαίτερο γλυκάκι η μαρέγκα! Όλο λέω να αρχίσω να το δουλεύω με κάποιο εναλλακτικό γλυκαντικό και όλο το αναβάλλω .. ίσως γιατί είναι από αυτά που δύσκολο μπορείς να αλλάξεις την κλασσική συνταγή ;) Φαίνονται υπέροχες Πέπη! Και οι φράουλες, τα μύρτιλλα και ο δυόσμος θα απογειώνουν σίγουρα τη γεύση και το άρωμα!

    Άπειρες ευχές για ένα όμορφο Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρη οτι θα τα καταφέρεις!!!
      Καλό Πάσχα!!!

      Διαγραφή