υλικά για το κέικ
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 ποτήρι αμυγδαλόσκονη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλιά κανέλα
- 2 αυγά
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
- 1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
- 200γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
εκτέλεση
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη σόδα και την κανέλα.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε ένα ταψάκι 25χ25εκ με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε για 40 λεπτά.
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσο.
Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνετε το γλάσο.
Αχ, χειμωνιάζει και ξεκινάνε συνταγές με μήλα! Τι ωραία!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω για το σχολιο σας!δοκιμαστε τη!!!! ειναι πολυ νοστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήλα και κανέλλα από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή, την εφτιαξα χθες σε φιλους! Μπραβο Πεπη μου !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντωνια
Ωωωωω πολυ χαίρομαι!!! Σ ευχαριστωωωωω
Διαγραφή