28 Σεπτεμβρίου 2010

Κέικ μήλου




ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ΄ένα μπώλ...
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1/2 ποτήρι αμυγδαλόσκονη
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά κανέλα
ΧΤΥΠΑΤΕ  στο μίξερ...
2 αυγά
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
1 ποτήρι ελαιόλαδο
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ και τα 2 μίγματα μαζί.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
2 μήλα σε κυβάκια
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ...
το ΒΑΖΕΤΕ σε ταψάκι 25χ25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ...
το ΨΗΝΕΤΕ στους 150-170C , 45' λεπτά

για το γλάσο
ΧΤΥΠΑΤΕ στο μίξερ...
200 γρ. cream cheese
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά άρωμα βανίλιας
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
Όταν κρυώσει το κέικ , απλώνετε από πάνω το γλάσο.
 

5 σχόλια:

  1. Αχ, χειμωνιάζει και ξεκινάνε συνταγές με μήλα! Τι ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω για το σχολιο σας!δοκιμαστε τη!!!! ειναι πολυ νοστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήλα και κανέλλα από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική συνταγή, την εφτιαξα χθες σε φιλους! Μπραβο Πεπη μου !

    Αντωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω πολυ χαίρομαι!!! Σ ευχαριστωωωωω

      Διαγραφή