28 Σεπτεμβρίου 2010

Κέικ μήλου


υλικά για το κέικ
  • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 ποτήρι αμυγδαλόσκονη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα 
υλικά για το γλάσο
  • 200γρ τυρί κρέμα φιλαδέλφια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
 
 
εκτέλεση
 
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ το αλεύρι, την αμυγδαλόσκονη, τη σόδα και την κανέλα. 
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C. 
Στρώνετε ένα ταψάκι 25χ25εκ με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε για 40 λεπτά.
 
 
Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσο.
Όταν κρυώσει το κέικ, απλώνετε το γλάσο.
 
  





 

5 σχόλια:

  1. Αχ, χειμωνιάζει και ξεκινάνε συνταγές με μήλα! Τι ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω για το σχολιο σας!δοκιμαστε τη!!!! ειναι πολυ νοστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήλα και κανέλλα από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική συνταγή, την εφτιαξα χθες σε φιλους! Μπραβο Πεπη μου !

    Αντωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή