υλικά
- 250γρ ρεβύθια
- 200ml ελαιόλαδο
- 150ml νερό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές φυλλαράκια δεντρολίβανο
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζετε τα ρεβύθια στο νερό.
Το πρωί τα στραγγίζετε, βάζετε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με νερό και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρείτε τον αφρό που θα σχηματιστεί.
Όταν θα έχουν μαλακώσει αρκετά, στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σ' ένα πυρέξ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το νερό, δεντρολίβανο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 1 1/2 ώρα.
τελειαααα!!! τα εχω επιθυμησει εδω ... και ετσι οπως τα βλεπω θελω να φαω την οθονη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό προχθές τα βλέπω τα ρεβυθάκια σου Πέπη ...και τελικά τα προγραμμάτισα για αύριο. Θα βάλω και λίγη ρέγκα από δίπλα, παρέα με τις ελιές και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά ακόμη και με τους πιο δύσκολους της παρέας :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα και καλή εβδομάδα.
Εγω θα συμπληρωσω και με λιγο κυμινο.δικη μου σκεψη.εφ οσον μπαινει στο χουμους γιατι οχι και στα μαγειρεμενα ρεβυθια;εγω το δοκιμασα και ηταν πολυ ωραιο.πολλα φιλια.
ΑπάντησηΔιαγραφή