υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 200γρ βούτυρο
- 360γρ φρέσκο γάλα
- 3 αυγά
- 400γρ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 4-6 μήλα
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ 28χ22εκ. και κόβετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομμάτια.
Κόβετε περίπου 9εκ. από τη μακριά πλευρά των φύλλων για να χωρέσουν στο πυρέξ και αφήνετε στην άκρη.
Σουρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα ένα-ένα, σαν βεντάλια και τα τοποθετείτε όρθια στο πυρέξ. Βάζετε από πάνω το βούτυρο.
Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα.
Σ' ένα μπωλ χτυπάτε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα, το 1 κουταλάκι κανέλα, εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τα μήλα στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Κόβετε σε φέτες και τα ρίχνετε σ'ένα μπωλ με νερό και χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μίγμα και τοποθετείτε ενδιάμεσα τις φέτες των μήλων.
Ψήνετε για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε!
Πολύ καλό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ διαφορτικη αλλα και πολλη εμφανισιμη.καλοφαγωτη Πεπη μου και καλη εβδομαδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ΄ευχαριστώ Λίτσα!
ΔιαγραφήΚαλημέρα!
Φανταστικη Πέπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα πολύ ωραία ;)
Εύκολη & νόστιμη!!
Σ' ευχαριστώ Μάάριον!!!
ΔιαγραφήΠω-πω-ω. Τέλεια είναι Πέπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την σκαρώσω σίγουρα Σαββατοκύριακο, αν επιτρέψουν οι συνθήκες.
Και όπως θα έτρωγες εσύ όλη την ταρτο-σπανακόπιτα, έτσι κι' εγώ θα "τσάκιζα" όλο το πυρέξ με τούτη τη μηλόπιτα!!!
χαχαχα ωραία! να κάνουμε ανταλλαγή προιόντων!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!
Καλησπέρα φαίνεται πολύ νόστιμη. Να ρωτήσω σε τι θερμοκρασία ψήνουμε τόσο τα φύλλα όσο και το τελικό γλυκό? Ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Στους 180C.Tο γράφω στην αρχή της εκτέλεσης.
ΔιαγραφήΝαι έχετε δίκιο...μόλις το είδα! Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας! 😊😊
Διαγραφήωωωωω τελεια!!! κατι διαφορετικο ! σιγουρα θα την δοκιμασω !! μπραβο πεπη ! ευκολη κ σιγουρα νοστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφή