14 Δεκεμβρίου 2017

Σοκολατένια Τούρτα με Γέμιση και Επικάλυψη Σοκολατένιας Βουτυρόκρεμας


υλικά για τα κέικ
  • 360γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450γρ ζάχαρη
  • 120γρ κακάο
  • 12γρ σόδα
  • 5γρ μπέικιν πάουντερ
  • 9γρ αλάτι
  • 3 αυγά
  • 100γρ γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 180γρ ξυνόγαλα
  • 300ml χλιαρό νερό + 1/2 κουταλάκι εσπρέσο
  • 70γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
υλικά για την γέμιση και την επικάλυψη
  • 300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300γρ τυρί φιλαδέλφια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ κακάο
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι
  • 400γρ ζάχαρη άχνη
  • 200ml κρέμα γάλακτος

   
εκτέλεση 

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 3 φόρμες με 20εκ διάμετρο η καθεμία. Κόβετε τρία στρογγυλά κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού, καλύπτετε τους πάτους και αλείφετε με βούτυρο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
 
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέτετε τα αυγά, το γιαούρτι, το ξυνόγαλα, τον εσπρέσο διαλυμένο μέσα στο χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


Μοιράζετε το μίγμα στις 3 φόρμες και ψήνετε για 30 λεπτά. Εγώ ζυγίζω το μίγμα για να βγουν ακριβώς ίδια σε μέγεθος. Βάζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο των κέικ και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμα.


Αφήνετε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Κόβετε ένα κομμάτι από το πάνω μέρος των κέικ για να ισιώσουν.


Για να ετοιμάσετε την βουτυρόκρεμα, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη λίγη λίγη εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.



Τοποθετείτε το πρώτο κέικ στη πιατέλα σας και καλύπτετε με μία στρώση βουτυρόκρεμας.



Ακουμπάτε το δεύτερο κέικ και απλώνετε με μία σπάτουλα μια στρώση βουτυρόκρεμας. Τοποθετείτε το τρίτο κέικ και καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαινά της τούρτας με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.


Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για να σφίξει η βουτυρόκρεμα.


Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε, αφήνετε την τούρτα για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες καλυμένη με πλαστική μεμβράνη.


 

3 σχόλια:

  1. Τελικα οι τουρτες με βουτυροκρεμα ειναισταθερη αξια.στειλε 1 κομματι και απο εδω Πεπη μου.φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαμ..γιαμ..γιαμ!!!
    Τι είναι αυτό!!! Φανταστική τουρτα. Το κεικ αφράτο με γιαουρτι και ξυνογαλα..και η βουτυρόκρεμα ακόμα πιο ωραία.
    Κόλαση σκέτη. Μπράβο Πεπη :)

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως το λεν' οι ξενόφερτοι... death by chocolate!

    ΑπάντησηΔιαγραφή