υλικά για 18 μάφινς
- 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ ζάχαρη
- 50γρ καρύδα τριμμένη
- 1/4 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 160γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 ασπράδια
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 230γρ γάλα ή κρέμα καρύδας
- 180γρ φρέσκα μύρτιλα
υλικά για τη βουτυρόκρεμα
- 200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 340γρ ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές γάλα ή κρέμα καρύδας
υλικά για την διακόσμηση
- φρέσκα μύρτιλα
- 2-3 κουταλιές τριμμένη καρύδα καβουρδισμένη
εκτέλεση
Τοποθετείτε χάρτινες θήκες στις φόρμες για μάφινς.
Ζεσταίνετε ελαφρά το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα ή την κρέμα καρύδας. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε τα μύρτιλα και ανακατεύετε απαλά μ' ένα κουτάλι.
Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες και ψήνετε για 20 λεπτά στους 180C. Αφήνετε να κρυώσουν 2-3 λεπτά στις φόρμες και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
για την βουτυρόκρεμα
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το βούτυρο σε κομματάκια και την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα καρύδας και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί στη βουτυρόκρεμα.
Βάζετε την βουτυρόκρεμα σε κορνέ και διακοσμείτε τα cupcakes. Τοποθετείτε από ένα ή περισσότερα μύρτιλα στη κορυφή και πασπαλίζετε με καβουρδισμένη καρύδα.
* αν έχετε μεγαλύτερη φόρμα για μάφινς, θα σας βγουν 12 cupcakes.
* η συνολική ποσότητα που θα χρειαστείτε από το γάλα ή την κρέμα καρύδας είναι περίπου 1 κονσέρβα (400ml).
Πανέμορφα φαίνονται Πέπη !!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια Πέπη! Φοβερά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολύυυυυυ!!!!
ΔιαγραφήΠολύ όμορφα και ιδιαίτερα αυτά με τα κεράκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Ευχαριστώ Ξανθή!!
ΔιαγραφήΥπέροχα είναι!!!! Γιόρταζε κάποιος γενέθλια; Να ευχηθώ;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
Ναι!!! Να ευχηθείς!!!
ΔιαγραφήΧτες είχε γενέθλια η βαφτιστήρα μου και σήμερα εγώ!!
Σ'ευχαριστώ Κική!!
Φοβερά..αφράτα, καλοστεκούμενα, πανέμορφα. Δεν έχω βρει ποτέ βέβαια φρέσκα μύρτιλλα αλλά κρατάω τη συνταγή για να τη δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Ευαγγελία!!
ΔιαγραφήΟ αβ έχει σχεδόν όλο το χρόνο φρέσκα μύρτιλα.
Πολύχρονες και οι δυο Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική εμφάνιση και βεβαίως σε κάνουν να θέλεις να τα φτιάξεις το συντομότερο, έτσι πανέμορφα που δείχνουν.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σου εύχομαι.
Σ΄ευχαριστούμε πολύ Πηνελόπη!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συνταγή!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολυ νόστιμα! Δοκίμασε τα!!! Σ' ευχαριστώ!
ΔιαγραφήΕίναι πανέμορφα και πολύ καλοστημένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονώ να τα δοκιμάσω! Χρόνια πολλά, καθυστερημένα...
Πολύ καθαρές και "φρέσκιες" οι φωτογραφίες σου! Σαν τα μύρτιλλά σου!
Φιλιά!
Ευχαριστώ!!! Δύο δόσεις έφτιαξα σε τρεις μέρες! Άρεσαν πολύ!!
Διαγραφήχαπι μπερθντευ και στις 2 σας!!! υπεροχα τα καπ κεικς! ζηλεψα τη βουτυροκρεμα στέκεται περιφανη και λαχταριστη! μ αρεσει που εβαλες μυρτιλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!!!
ΔιαγραφήΤελικα τα μαφινς με μυρτιλα είναι τα αγαπημένα μου!!!
Πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι νοστιμότατα επισης. Κι εγω θα σταθω στην ωραία βουτυροκρεμα. Τέλεια είναι.
Χρονια σας πολλά :)
Σ'ευχαριστώ πολύ Μάριον!!
ΔιαγραφήΠέπη μου οι φωτογραφίες σου, δεν παίζονται!!! Έτσι σου ρχεται να το πιάσεις για να το δοκιμάσεις!!!Όπως φαντάζομαι και για την γεύση το ίδιο θα ισχύει!Ελπίζω όταν τα φτιάξω να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα. Χρόνια σας πολλά, έστω και καθυστερημένα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ντίτσα!! Θα τα πετύχεις σίγουρα! Περιμένω εντυπώσεις!!
Διαγραφή