υλικά
- 80γρ βούτυρο λιωμένο
- 220γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
- 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60γρ κακάο
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 100γρ κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
- 125γρ φρέσκα μύρτιλα + 2-3 κουταλιές για διακόσμηση
εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι κοσκινισμένα και ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα. Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και τα 125γρ μύρτιλα και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι 25χ25εκ και το βουτυρώνετε. Αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 25 λεπτά.
Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, πιέζετε μερικά μύρτιλα στην επιφάνεια του μπράουνι και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Κόβετε σε 16 κομμάτια.
Τι όμορφα που είναι! Και τι ωραίες φωτογραφίες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μαρία!!
ΔιαγραφήΠροσπαθώ να φανταστώ την γεύση του στο δάγκωμα ενός κομματιού με μύρτιλλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχχχ..βαχ..
Φιλιά
Κόλαση!!!
ΔιαγραφήΜύρτιλλα βλέπω και χαίρομαι! Και πόσο ταιριάζουν με τη σοκολάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροκλητικό το brownie σου Πέπη!
Σ' ευχαριστώ Χρύσα!!!
ΔιαγραφήΚαι σήμερα χάζευα διάφορα berries στο SM, αν το είχα δει νωρίτερα τούτο το Brownies, Πέπη μου σίγουρα θα είχα αγοράσει και από αυτά. Αλλά έχω βύσσινα (κατεψυγμένα) μια χαρά θα μπορέσω να κάνω την αντικατάσταση νομίζω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι εύχομαι.
Ναι ναι να το φτιάξεις με βύσσινα. Αν θέλεις δες κι ένα άλλο σοκολατένιο μπράουνι με βύσσινα που έχω στα Γλυκά!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
Το έκανα με τα βύσσινα...και θα επανέλθω με σχετικό ντοκουμέντο!!!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα Πέπη μου.
Ωωωωω πολυ χαιρομαι!!!!
Διαγραφήοι φωτογραφιες εξαιρετικες και το μπραουνι λαχταριστο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ πολυυυυυυυ!!!
Διαγραφή