υλικά
- 1500γρ φτερούγες κοτόπουλου
- 15 κουταλιές κινέζικη σάλτσα hoisin
- 1 κομμάτι τζίντζερ 2-3 εκ. ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές καυτερή σάλτσα τσίλι
- 2 κουταλιές σόγια
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου σ' ένα μπωλ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον κόλιανδρο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπωλ και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C σε αέρα.
Τοποθετείτε τις φτερούγες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε!
Μέχρι να ψηθούν οι φτερούγες...δοκιμάσαμε Άλειμμα με πικάντικο σαλάμι αέρος από τη Χρυσαυγή - Food for thought. Πικάντικο και πεντανόστιμο!!!
πω,πω, φαίνονται τέλεια!!! τι ωραία που έχουν ψηθεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφοβερός μεζές!
και φαίνονται και ήταν τέλεια!!!!!!!!χαχα
ΔιαγραφήΝα μια λιχουδια χωρις μαγειρεμα!!! Μαριναρισμα και ψησιμο. Με τις τελειες γλυκοξινες γευσεις που αγαπω!!! Πεθαινωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φωτογραφιες που ειναι βγαλμενες την ωρα που τρωτε ειναι οι αγαπημενες μου. Φυσικες και υπεροχες!!!
Ελπιζω να ευχαριστηθηκατε το αλειμμα!! Ευχαριστωωωωω!
Καλη εβδομαδα!
Θα σου αρέσουν πολύ!!! Εμείς τις τσακίσαμε...όσο για το ντιπ, έκανε θραύση!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Ακριβώς αυτό που λέει η Χρυσαυγή, λιχουδιά χωρίς κόπο! Πολύ λαχταριστό μεζεδάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο εύκολα φτιάχνεται, τόσο εύκολα και γρήγορα τρώγεται!!!
ΔιαγραφήΠωπω.... ξέρεις ότι αυτές οι συνταγές είναι από τις αγαπημένες μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈντονες γεύσεις και μηδέν μαγείρεμα, τι καλύτερος συνδυασμός!
Τρεχα στη κουζινα λοιπον!!!
ΔιαγραφήΠολύ ωραίος μεζές και πολύ ωραίες φωτογραφίες peps!!! Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια σως, τουλάχιστον όχι συνεδ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω θα σου αρέσει πολύ!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΝα πως με τόσο καλή ιδέα μπορεί κάποιος να φτιάξει μια ωραία λιχουδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Ξανθή!!!
Διαγραφήφαινεται...λαχταριστο! αλλα ποσο καυτερο βγαινει? γιατι εγω και τα καυτερα...διαζυγιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα hoisin δεν είναι καυτερή αλλά ουτε και η συνταγή βγαίνει καυτερή με τις δυο κουταλιές σάλτσας τσίλυ. Μπορείς φυσικά να την παραλείψεις!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!
Πολύ νόστιμα φαίνεται, την κινέζικη σάλτσα αυτή δεν την γνώριζα ομολογώ και πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσω!! Η συνταγή σου είναι ό,τι πρέπει για κινέζικη βραδιά! Ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη βρείς σε μαγαζιά με ασιατικά προιόντα αλλά και στον αβ.
ΔιαγραφήΕίναι σούπερ μεζεδάκι για κνέζικο σουαρέ!!!
Σ' ευχαριστώ!!
Αυτό το κομματάκι που κρατάς στο χέρι σου, το θέλω τώρα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα να το πάρεις!!! χαχα
ΔιαγραφήAν και οι φτερούγες δεν είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια του κοτόπουλου, τις ζήλεψα όμως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι ξεροψημένες...
Μπορείς να μαρινάρεις στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια!
ΔιαγραφήΔοκίμασε το!!!
Μα τι μεζές είναι αυτός?Μα τι μεζές!!Και το άλλειμα της Χρυσαυγής πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι ακριβώς!!!
Διαγραφήεπιτελους Πεπη φερε κι απο δω κατι τετοιο. ολο ντιπ μου φερνεις
ΑπάντησηΔιαγραφήΣουλα
ναι μητερα. θα φερω!
ΔιαγραφήΣυγγνώμη, να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου...Αλλά επειδή οι φτερούγες δεν έχουν πολύ ψαχνό, τις χάνεις με την πρώτη μπουκιά, μήπως να το κάνω το πείραμα με κοπανάκια Πέπη μας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν ξελιγώθηκα νυχτιάτικα...Πάω για τοστάκι της παρηγοριάς!!!:
Α πα πααααα! Πειρασμός! Αυτό θα αρέσει στην κόρη μου πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφή