31 Αυγούστου 2015

Φτερούγες Κοτόπουλου με Σάλτσα Hoisin και Τζίντζερ


click for english

υλικά
  • 1500γρ φτερούγες κοτόπουλου
  • 15 κουταλιές κινέζικη σάλτσα hoisin
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 2-3 εκ. ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές καυτερή σάλτσα τσίλι
  • 2 κουταλιές σόγια
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • κόλιανδρο ή μαιντανό ψιλοκομμένο 



εκτέλεση

Βάζετε τις φτερούγες κοτόπουλου σ' ένα μπωλ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον κόλιανδρο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπωλ και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.




Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C σε αέρα.
Τοποθετείτε τις φτερούγες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.




Ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε!



Μέχρι να ψηθούν οι φτερούγες...δοκιμάσαμε  Άλειμμα με πικάντικο σαλάμι αέρος από τη Χρυσαυγή - Food for thought. Πικάντικο και πεντανόστιμο!!!


26 σχόλια:

  1. πω,πω, φαίνονται τέλεια!!! τι ωραία που έχουν ψηθεί!!
    φοβερός μεζές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μια λιχουδια χωρις μαγειρεμα!!! Μαριναρισμα και ψησιμο. Με τις τελειες γλυκοξινες γευσεις που αγαπω!!! Πεθαινωωωω!
    Οι φωτογραφιες που ειναι βγαλμενες την ωρα που τρωτε ειναι οι αγαπημενες μου. Φυσικες και υπεροχες!!!
    Ελπιζω να ευχαριστηθηκατε το αλειμμα!! Ευχαριστωωωωω!

    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου αρέσουν πολύ!!! Εμείς τις τσακίσαμε...όσο για το ντιπ, έκανε θραύση!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Ακριβώς αυτό που λέει η Χρυσαυγή, λιχουδιά χωρίς κόπο! Πολύ λαχταριστό μεζεδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο εύκολα φτιάχνεται, τόσο εύκολα και γρήγορα τρώγεται!!!

      Διαγραφή
  4. Πωπω.... ξέρεις ότι αυτές οι συνταγές είναι από τις αγαπημένες μου!
    Έντονες γεύσεις και μηδέν μαγείρεμα, τι καλύτερος συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/9/15, 10:18 π.μ.

    Πολύ ωραίος μεζές και πολύ ωραίες φωτογραφίες peps!!! Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια σως, τουλάχιστον όχι συνεδ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πως με τόσο καλή ιδέα μπορεί κάποιος να φτιάξει μια ωραία λιχουδιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαινεται...λαχταριστο! αλλα ποσο καυτερο βγαινει? γιατι εγω και τα καυτερα...διαζυγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σάλτσα hoisin δεν είναι καυτερή αλλά ουτε και η συνταγή βγαίνει καυτερή με τις δυο κουταλιές σάλτσας τσίλυ. Μπορείς φυσικά να την παραλείψεις!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ νόστιμα φαίνεται, την κινέζικη σάλτσα αυτή δεν την γνώριζα ομολογώ και πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσω!! Η συνταγή σου είναι ό,τι πρέπει για κινέζικη βραδιά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη βρείς σε μαγαζιά με ασιατικά προιόντα αλλά και στον αβ.
      Είναι σούπερ μεζεδάκι για κνέζικο σουαρέ!!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  9. Αυτό το κομματάκι που κρατάς στο χέρι σου, το θέλω τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aν και οι φτερούγες δεν είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια του κοτόπουλου, τις ζήλεψα όμως.
    Ετσι ξεροψημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να μαρινάρεις στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια!
      Δοκίμασε το!!!

      Διαγραφή
  11. Μα τι μεζές είναι αυτός?Μα τι μεζές!!Και το άλλειμα της Χρυσαυγής πεντανόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/9/15, 11:32 π.μ.

    επιτελους Πεπη φερε κι απο δω κατι τετοιο. ολο ντιπ μου φερνεις
    Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγγνώμη, να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου...Αλλά επειδή οι φτερούγες δεν έχουν πολύ ψαχνό, τις χάνεις με την πρώτη μπουκιά, μήπως να το κάνω το πείραμα με κοπανάκια Πέπη μας;

    Αμάν ξελιγώθηκα νυχτιάτικα...Πάω για τοστάκι της παρηγοριάς!!!:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α πα πααααα! Πειρασμός! Αυτό θα αρέσει στην κόρη μου πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή