2 Αυγούστου 2015

Παγωτό Βανίλια με Μαρμελάδα Βερίκοκο

click for english

υλικά

  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ ελαφρύ (800γρ)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400γρ)
  • 1 γιαούρτι 2% (200γρ)
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 βαζάκι μαρμελάδα βερίκοκο (κατά προτίμηση σπιτική)



εκτέλεση

Ρίχνετε το γάλα σ' ένα μεγάλο μπωλ και το βάζετε στη κατάψυξη για 2 ώρες.
Βάζετε το ζαχαρούχο στο ψυγείο.
Σχίζετε κατά μήκος τον λοβό βανίλιας και με το μαχαίρι βγάζετε τα σποράκια του.
Μετά τις δύο ώρες, χτυπάτε με το μίξερ χειρός το γάλα για 1 λεπτό μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτετε το ζαχαρούχο και τα σποράκια βανίλιας και χτυπάτε για 1 λεπτό. Ρίχνετε το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.



Μεταφέρετε το μίγμα σε δύο δοχεία για παγωτό ή τάπερ. Η ποσότητα του παγωτού είναι μεγάλη.
Τα βάζετε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ανακατεύετε και ρίχνετε κουταλιές από τη μαρμελάδα βερίκοκο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μετά από 2-3 ώρες. Προσθέτετε όση μαρμελάδα θέλετε.
Αφήνετε το παγωτό στη κατάψυξη για όλο το βράδυ.


Το Παγωτό Βανίλια με Μαρμελάδα Βερίκοκο συνόδευσε τέλεια την εξαιρετική, υγιεινή Ροδακινόπιτα του Άρη από το blog ΝΕΑΝΙΚΟΝ/Γλυκοπλαστείο.

Σούπερ κυριακάτικο πρωινό!!!


24 σχόλια:

  1. πολύ προχωρημένο το παγωτό σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραιο, τι χορταστικο πρωινο!!!! Ειναι εξαιρετικο το παγωτο και σε γευση αλλα και σε εμφανηση με τις πορτοκαλι πιτσιλιες επανω!!!!
    Ναι, ειναι μεγαλη η ποσοτητα του παγωτου αλλα δεν θα κρατησει πολυ. Δεν αντιστεκεσαι ευκολα σε αυτο το μαλακο και φινο σεμιφρεντο!!!!
    Ααααχχχ!!! Τι τελειο που ειναι το καλοκαιρι!!!!

    Για τη ροδακινοπιτα εχω να πω πως σου βγηκε εξαιρετικη!! Εμφανισημη και ιδανικη.

    Καλο μηναααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που να κρατήσει.....αφού τρώγεται όλες τις ώρες!!!χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Πέπη δεν θα σταματήσω να σε ευχαριστώ ! Δεν είναι μόνο ότι αφιέρωσες χρόνο και υλικά για να δοκιμάσεις μία συνταγή μου ( κάτι για το οποίο είμαι πάντα ευγνώμων ) είναι και ότι κατάφερες να την εξέλιξες και να μας την παρουσιάσεις τόσο όμορφα !! Η ιδέα σου για δαμάσκηνα είναι επίσης εξαιρετική και με ενεμπνεσε να τα χρησιμοποιήσω και εγώ στην επόμενη μου ανάρτηση σε ένα παγωτό που ετοιμάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ροδακινόπιτα σου είναι τέλεια απ όλες τις απόψεις γι αυτό και η πρώτη με τα δαμάσκηνα αντί σταφίδες τέλειωσε πολύ γρήγορα και την ξαναέφτιαξα με σταφίδες όπως είναι η συνταγή σου! Αυτήν βλέπεις εδώ!
      Μου άρεσαν και οι δύο πάρα πολύ, ίσως λίγο περισσότερο με τις σταφίδες γιατί έχουν ήπια γεύση και είχα πιο έντονη τη γεύση του γιαρμά!
      Πάντως για πρωινό είναι υπέροχη!!!

      Σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα με δροσερές και γλυκές απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο το παγωτό, και ελαφρύ!! Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίος συνδυασμός Peps, δροσερός και σκανδαλιάρικος!
    Το πορτοκαλί του βερίκοκου μέσα στο παγωτό γράφει πολύ όμορφα!

    Kisses
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι! Σπιτική μαρμελάδα από τη μαμά με έντονο πορτοκαλί χρώμα!!

      Σ' ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  7. Το "βασίλειό" μου για το συναρπαστικό πιάτο, της τελευταίας σου φωτογραφίας, dear Pep's!!!
    Εξαιρετική η όλη σύνθεση.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάαααρα πολύ νόστιμη!!!

      Γειά σου Πηνελόπη!!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίο συνταγή για να ξε-στοκάρω τις περσινές μαρμελάδες! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Tέλειο παγωτό με την λαχταριστή μαρμελάδα!!
    Ενα ολοκληρωμένο πρωινό.. μεσημεριανό .. βραδυνό... με την τέλεια τάρτα ροδάκινου θα ήθελα εγώ!!
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιότατο και δροσιστικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πωπωπω!! τέλειος συνδυασμός!!
    μα τι παγωτό είναι αυτό! υπερπεραγωγή!! :)
    XX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έλα για breakfast!!!!!!! θα ενθουσιαστείς και με το αμαρτωλό παγωτό αλλά και με την υγιεινή ροδακινόπιτα!!!
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  12. Χμ ωραια ιδεα! Μου εφεραν προχτες ενα βαζάκι σπιτικη μαρμελαδα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλειο παγωτό Πέπη ...θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!! Αλλά και η ροδακινόπιτα του ταιριάζει απίστευτα!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή