7 Σεπτεμβρίου 2015

Κρέπες με Λεβάντα, Sour Cream, Μπλε Τυρί και Μύρτιλα

click for english

υλικά για 12 μικρές κρέπες (συνταγή προσαρμοσμένη από το Kitchen Stories)
  • 120γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 150ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 150ml νερό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κουταλάκια αποξηραμένη λεβάντα

επιπλέον υλικά
  • 200γρ ξυνόκρεμα (sour cream ή creme fraiche)
  • 150γρ μπλε τυρί
  • 125γρ φρέσκα μύρτιλα
  • φουντούκια 




εκτέλεση

Βάζετε σ'ένα μπωλ όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, αλείφετε τον πάτο με λίγο ελαιόλαδο και με μια μεζούρα ρίχνετε μια μικρή ποσότητα από τον χυλό. Κουνάτε το τηγάνι να απλωθεί ο χυλός σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Ψήνετε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζετε με μια σπάτουλα να ψηθεί και η άλλη πλευρά.



Τοποθετείτε τις κρέπες σ' ένα πιάτο, τη μία πάνω στην άλλη βάζοντας ενδιάμεσα αντικολλητικό χαρτί. 




Σερβίρετε τις κρέπες διπλωμένες με 1-2 κουταλιές sour cream, λίγο θρυμματισμένο μπλε τυρί, φρέσκα μύρτιλα και φουντούκια χοντροκομμένα. 




38 σχόλια:

  1. Εντάξει, τι να πω. Ο συνδυασμός λεβάντα, blueberries και blue cheese μιλάει από μόνος του...Όνειρο!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Αγγελική!!!
      Πράγματι ήταν σουπερ συνδυασμός!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Ντάξει στην πρώτη φωτογραφία τα έδωσες όλα, σαν να είναι φωτογράφηση για βιβλίο μαγειρικής!
    Φαντάζομαι από γεύση θα είναι super!
    Καλή εβδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώωωωωωωωω Νοτούλα!!
      Ναι ναι πολύ ωραία γεύση!!!

      Διαγραφή
  3. Μα τί φανταστική ιδέα για τις κρέπες! Τρελαίνομαι για όλα τα υλικά πλη του blue cheese! Το αφαιρώ και είμαι σούπερ για ένα κυριακάτικο πρωινό! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά!! Ο καθένας φτιάχνει τον συνδυασμό που του αρέσει!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  4. Οι κρέπες από μόνες τους είναι πολύ λαχταριστές. Με όλα τα υπόλοιπα υλικά θα πρέπει να είναι υπέροχες!
    Καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν αγοραζα ένα βιβλίο μαγειρικής και είχε τέτοιες φωτογραφίες μέσα θα ήμουν απλά ευτυχισμένη. Αν έμπαινα σε ένα ξένο μπλόγκ και είχε τέτοιες φωτογραφίες θα γινόμουν αμέσως follower.
    Τώρα απλά είμαι πολύ τυχερή που η φίλη μου βγάζει τόσο τέλειες φωτογραφίες και φτιάχνει συνταγές που όχι μόνο μπορώ να τις φτιάξω αλλά έχω την τύχη να τις τρώω και από την ίδια!!!!!!!!!!

    Τι να πω παραπάνω? Οκ, έχω το θεματάκι μου με τα κομμάτια του ωμού μπλε τυριού αλλά η αλήθεια να λέγεται. Οι κρέπες σκίζουν!!!!!

    Και η φωτογραφία με τη λεβάντα επίσης................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωωωωωω κοκκινίζω....
      πες μου πότε θα ρθεις να τις φτιάξω...χωρίς μπλε τυρί!

      Φιλιά και σ' ευχαριστώ!!!!

      Διαγραφή
  6. Έχω μια απορία η λεβάντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική μπορεί να είναι αυτή από τη γλάστρα μας;;;
    Κατά τα άλλα τα είπε όλα η Χρυσαυγή!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Μπορείς να την αποξηράνεις ή να τη βάλεις φρέσκια!

      Σ' ευχαριστώ Ξανθή!

      Διαγραφή
  7. υπέροχο post Πέπη :-) Μοναδικά υλικά που γράφουν και στη γεύση αλλά και στο μάτι !!
    Χίλια μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν έχω λόγια!!!!!!!Φανταστικά όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μπλε τυρί το λατρεύουν ο γιος μου και ο άντρας μου! Σίγουρα θα τους άρεσαν αυτές οι κρέπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τότε πρέπει να τις φτιάξεις!!
      Σ' ευχαριστώ Κατερίνα!!

      Διαγραφή
  10. Τι όμορφες κι όλα στο blue! Το τυρί, η λεβάντα και τα λατρεμένα blueberries. Ωραία ιδέα!
    Αλλά κι οι κρέπες έγιναν υπέροχες, η δε γέμιση απλά υπέροχη με αγαπημένες γεύσεις!

    Excellent ma petite
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι όλα στο blue - mauve!! Το αγαπημένο μου χρώμα!!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν!!!
      Οι κρέπες ήταν πολύ ωραίες αν και δεν κατάφερα να τις κάνω τόσο λεπτές σαν τις δικές σου.
      Θα ξαναπροσπαθήσω σίγουρα!!!!!

      Σ΄ευχαριστώ Ζαμπία μου!!

      Διαγραφή
  11. αχ, τι βλέπουν τα ματάκια μου!! πολύ ωραία συνδύασες όλα τα υλικά!! όλα μου αρέσουν!!
    και οι φωτογραφίες σούπερ!
    μπράβο πεπίτα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω πως ένα τέτοιο πιάτο, δεν θα μπορούσε να περιγραφεί και να φωτογραφηθεί καλύτερα (!!!) Πέπη μας.
    Τέλειος συνδυασμός, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα. Εύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου βρε Πέπη με τα ωραία σου! Κι έχω μπόλικη λεβάντα στα ντουλάπια μου κι ο Σεπτέμβριος είναι μήνας για πολλά τραπεζώματα, οπότε...την ευλογία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Μάρθα!!!!!!!
      Αν τις δοκιμάσεις να μου πεις αν σου άρεσαν!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  14. Εεε, έχω χάσει τα λόγια μου μ' αυτή τη συνταγή! Και μπλε παντού, και λεβάντα μέσα στην κρέπα, δε έχω λόγια λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κορυφαίος συνδυασμός γεύσης με υπέροχες φωτογραφίες παρουσιασμένος Πέπη!!! Τί να πω;;;;; Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ιδιαίτερες κρέπες Πέπη αλλά τις έχεις παρουσιάσει εξαιρετικά.
    Δεν έχω τολμήσει να βαλω αποξηραμένη λεβάντα, αν και έχω ένα σακουλάκι, σε φαγητά.
    Το μπλε τυρί δίνει την πικάντικη νότα σε όλο αυτό το αριστούργημα.

    Υπέροχες οι φωτογραφίες σου.

    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα Μαριον!
      Θελει λιγη προσοχη η λεβαντα γιατι ειναι λιγο πικρη αλλα δινει υπεροχο αρωμα! Την εχω χρησιμοποιησει και σε κεικ 1-2 κουταλακια ειναι αρκετα νομιζω.
      Δοκιμασε τη!

      Διαγραφή
  17. πωπωπω..... φανταστικες!!μου θυμιζουν εξοχη... μπραβο!!! ειμαι περιεργη γαι τη γευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε τες και θα δεις!!!

      Καλημέρα Ντολμαδάκι!!

      Διαγραφή
  18. Πω πω τι λες τωρα... τι ομορφο ντεκορασιον και το καλυτερο τρωγεται χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ γκουρμέ οι κρέπες σου και πρωτότυπος συνδιασμός! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαφορετικές και εντυπωσιακές κρέπες Πεπάκι!Τρελαίνομαι για μπλε τυρί και λεβάντα!όλα τα υλικά ένα και ένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή