click for english
υλικά
εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις λαδώνετε, τις τοποθετείτε σε μια στρώση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Λιώνετε στο μούλτι τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζετε τις λιωμένες ντομάτες με το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, τη κρέμα μπαλσάμικο, ρίγανη, πιπέρι και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνετε ελαφρά δύο μικρά πυρέξ και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνετε μερικές φέτες μελιτζάνας, καλύπτετε με σάλτσα ντομάτας και τριμμένα τυριά.
Στρώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και τελειώνετε με τα τυριά. Πιθανόν να σας περισσέψει λίγη σάλτσα και μερικές φέτες μελιτζάνας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
υλικά
- 3 μελιτζάνες
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 70γρ ντοματοπελτέ
- 2 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο
- πιπέρι
- ρίγανη
- 400γρ τυριά τριμμένα (κασέρι, γραβιέρα, φέτα, παρμεζάνα)
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο
συνταγή προσαρμοσμένη από το Food for thought
εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις λαδώνετε, τις τοποθετείτε σε μια στρώση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Λιώνετε στο μούλτι τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζετε τις λιωμένες ντομάτες με το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, τη κρέμα μπαλσάμικο, ρίγανη, πιπέρι και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λαδώνετε ελαφρά δύο μικρά πυρέξ και πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνετε μερικές φέτες μελιτζάνας, καλύπτετε με σάλτσα ντομάτας και τριμμένα τυριά.
Στρώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, σάλτσα ντομάτας και τελειώνετε με τα τυριά. Πιθανόν να σας περισσέψει λίγη σάλτσα και μερικές φέτες μελιτζάνας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρετε με βλήτα και πατάτες τηγανιτές φούρνου!
Καλημερα και χρονια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομιζω οτι ολα τα λεφτά ειναι το σκευος γόνδολα!!!!
http://beautyfollower.blogspot.gr
:)
ΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
Ξετρυπωσα απο την προίκα της μαμας κατι ωραια πήλινα και το εφτιαξα σημερα! Νταξ' γλύψαμε και τις γωνίες χα χα. Ο μπαμπας μου το λάτρεψε ;)
ΔιαγραφήΣτο φεις ειχες προαναγγειλει τη σημερινη αναρτηση σαν brunch! Ε, λοιπον δεν εχω καλυτερο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκανες φανταστικο συνδυασμο γευσεων. Η πατατουλα με τη μελιτζανουλα και τα βλητα πανε τρελα!! Και μονο γι'αυτο θα πω θερμα συγχαρητηρια λοιπον!! Χωρια τωρα τις φανταστικες γεματες καλοκαιρι φωτογραφιες!!!
Καλη εβδομαδα !!
Φιλιαααααααααααααααα!!!!!!!!
Greek brunch!!! haha
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!
Λατρεύω τις μελιτζάνες με τα τυριά! Πολύ ωραία ιδέα να μπουν σε ατομικά πυρεξάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι.... ένα ο καθένας να μην υπάρχουν τσακωμοί!!!
ΔιαγραφήΥπέροχη και φιλόξενη εικόνα η πρώτη που θυμίζει έντονα Ελλάδα!!! Πολύ ωραίος ο συνδυασμός αλλά και το πιάτο με τις μελιτζάνες νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!
Σ' ευχαριστώ Κική!!!
ΔιαγραφήΠόσο καλοκαιρινό φαγητό !! Και η λευκές μελιτζάνες απίθανες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Πέπη !!
Είναι γλυκές και μ' αρέσουν πολύ!!!
Διαγραφήαυτος ειναι μεζες!!! τελειο!! με πατατουλες τηγανιτες και ενα κρυο τσιπουρακι !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ ντολμαδάκι!!
ΔιαγραφήΦοβερό "μεζεδάκι"....αυτό που χα πει και στην Χ. είναι ότι προσθέσεις ενδιάμεσα και μια-δυο στρώσεις μακαρόνια (πένες) γίνεται το τέλειο φαγητό (για μένα τουλάχιστον)....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ!!! Ωραία η ιδέα σου!!
Διαγραφή