υλικά
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί.
Απλώνετε τη σφολιάτα στο ταψί, τη κόβετε σε 4 κομμάτια και ανασηκώνετε λίγο τις άκρες.
Απλώνετε σε κάθε κομμάτι από 1 κουταλάκι τοματοπελτέ και 1 κουταλάκι κέτσαπ.
Σπάζετε από 1 αυγό σε κάθε σφολιάτα. Μοιράζετε τη γαλοπούλα και το τυρί γύρω από κάθε αυγό και πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα και ψηθούν τα αυγά.
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 αυγά
- 4 κουταλάκια τοματοπελτέ
- 4 κουταλάκια κέτσαπ
- 2 φέτες γαλοπούλα βραστή
- 120γρ τυρί τριμμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί.
Απλώνετε τη σφολιάτα στο ταψί, τη κόβετε σε 4 κομμάτια και ανασηκώνετε λίγο τις άκρες.
Απλώνετε σε κάθε κομμάτι από 1 κουταλάκι τοματοπελτέ και 1 κουταλάκι κέτσαπ.
Σπάζετε από 1 αυγό σε κάθε σφολιάτα. Μοιράζετε τη γαλοπούλα και το τυρί γύρω από κάθε αυγό και πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα και ψηθούν τα αυγά.
Γεμισαν τα μάτια μου αυγά κι έγιναν αυγά μάτια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως να το πω αυτό που βλέπω. Πίτσα να το πω? Σφολιάτα να το πω? Τέλειο να το πω???
Βοήθησέ με συνάδελφε....
Αψογες και λαχταριστές οι φωτογραφίες σου σήμερα για ένα πανεύκολο και παν-τέλειο πιάτο!!
Καλημέραααααααααααααααααααα!
Όπως και να το πεις, δεν μας ενδιαφέρει!!!
ΔιαγραφήΝα το φάμε θέλουμε!!!
Απλό, εύκολο και γρήγορο!
Θένκς!!
Εννοείταιιιιιιιιιιιιιι!!!
ΔιαγραφήΑυτα τα αυγα ματια ... μου κλεινουν το ματι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λιμπιστηκα ακομη κι εγω που με τα αυγα δεν εχω και κανεναν τρελλο ερωτα...
πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!!!!
Διαγραφήα τελεια!!!!! και πρωτοτυπα!!! αν και δεν τρωω το αυγο με τον κροκο να ειναι ζουμερος μου δωσες ιδεες να ξεφευγεις απ τα κλασσικα ματια και για μεζε γρηγορο για ξαφνικους μουσαφείρηδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σα πίτσα που είπε και η Χρυσαυγή!
ΔιαγραφήΘα αρέσει σίγουρα στους φίλους!
Τι φοβερή ιδέα!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
ΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν οι εύκολες, γρήγορες και ιδιαίτερα νόστιμες συνταγές!!!! Μου κλείνουν το μάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κι εμένα!!
ΔιαγραφήΕγώ τα έβαλα σε πίτσα σήμερα τα αυγά αλλά και αυτό πολύ καλό και ευκολότερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εμένα μ' αρέσει το αυγό στη πίτσα!
ΔιαγραφήΜου θυμίζει λίγο τα πέινερλί αλλά σε πλακέ έκδοση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥλικά που αγαπούμε όλοι να έχουμε στο πιάτο μας και ειδικά όταν υπάρχουν σε αυτήν την ανεπανάληπτη γευστική συγχορδία!
Εξαιρετικός συνδυασμός που τέρπει πρώτα το μάτι και μετά τον ουρανίσκο!
Φιλιά πολλά,πολλά!
Όρμα Φωτεινή!!!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Τι ωραία που ροδοκοκκίνισε η σφολιάτα και ήρθε η ιδέα και κάθισε επάνω της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά μικρό μου!
Ζ.
Είναι από τα μεζεδάκια που σ' αρέσουν!
ΔιαγραφήΦιλάκια Ζαμπία μου!
Αυτό είναι το τέλειο πρωινό όταν ξυπνάς με το ζόρι και το μάτι δεν ανοίγει με τίποτα! Ούτε να ανακατεύεις, ούτε να ζυγίζεις, τα βάζεις όλα πάνω στη σφολιάτα, σπας και το αβγό και τελείωσε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι!!!
ΔιαγραφήΤι μου κάνεις πρωί πρωί και δεν είναι καν Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε πειράζει! Είναι για όλες τις μέρες και ώρες!!
ΔιαγραφήΈλυσα το θέμα μου με το πρωινό! 2-3 ακόμα συνταγές να έχω σαν αυτή και τέλος! Πεντανόστιμα και πολύ εύκολα!Συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΚ!! Θα το φροντίσω!!
ΔιαγραφήΤι λες τώρα, φοβερη ιδεα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε τη!!
Διαγραφήέχει δίκιο η Χρυσαυγή! σαν πίτσα σφολιάτας με αυγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήέτοιμο στο πι και φι! σούπερ!
Θα στη φτιάξω!!
ΔιαγραφήΜε "ξελύγωσες" νυχτιάτικα, Πέπη μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ξέρεις κάτι, κάτι παρόμοιο είχε κάνει και η Ερμιόνη πριν λίγο καιρό και από τότε λέω να κάτσω να το φτιάξω για δεκατιανό του ΣΚ ...ακόμη δεν...όμως.
Πάω να βγάλω φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη για να το ετοιμάσω το πρωί. Πάει και τέλειωσε!!!
Όσο για την φωτογράφιση, δεν έχω λόγια :-) Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες με κάνουν να θέλω να δαγκώσω την οθόνη μου.
Χαιρετισμούς πολλούς.
Καλό φάγωμα!!!
ΔιαγραφήΜα τι ωραία πρόταση γαι πρωινό αλλά και για βραδινό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειος συνδυασμός τραγανής σφολιάτας και ροδισμένου αυγού! Εύγε!
Καλό σου βράδυ!
Δεν έχω δει, ούτε ακούσει τόσο πρωτότυπη, απλή και νόστιμη συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω στα παιδιά μου, όταν θα έρθουν τα Χριστούγεννα!
Σ΄ευχαριστώ πολύ και σε συγχαίρω!
Φιλιά
Σ' ευχαριστώ Μάγδα!!
ΔιαγραφήΘα το ευχαριστηθείτε σίγουρα!!
τελειο πεινιρλι αλα γαλλικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν ειχε και παστουρμα.....αχαχαχ...
Το μεγαλείο της απλότητας και της νοστιμιάς είναι αυτή η συνταγή!!!! Γρήγορη και υπέροχη νοστιμιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Πέπη και καλή εβδομάδα!!