27 Νοεμβρίου 2018

Τούρτα Σοκολάτας με Κόκκινο Κρασί και Φρέσκα Μούρα


υλικά για τα κέικ
  • 370γρ ζάχαρη
  • 275γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65γρ κακάο
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 250γρ ξυνόγαλα
  • 225γρ κόκκινο κρασί
  • 90γρ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 ποτήρι μαρμέλαδα μύρτιλο ή μούρο
  • φρέσκα μούρα για την διακόσμηση

υλικά για την βουτυρόκρεμα
  • 375γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600γρ ζάχαρη άχνη
  • 60γρ κακάο
  • 5-7 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι

   
εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε 2 ταψάκια με διάμετρο 20εκ. Στον πάτο τους στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνετε κι αυτό.
Σ' ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε με το σύρμα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το ξυνόγαλα, το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και τη βανίλια. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Χωρίζετε το μίγμα του κέικ στα 2 ταψάκια και ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στις φόρμες τους και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Μ' ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα δύο κέικ εγκάρσια στη μέση ώστε να έχετε 4 βάσεις. 


Για να ετοιμάσετε την βουτυρόκρεμα, αφήνετε το βούτυρο αρκετή ώρα εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. Σ'ένα μπωλ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε σε μια πιατέλα την μία βάση και αλείφετε λίγη μαρμελάδα. Από πάνω στρώνετε λίγη βουτυρόκρεμα.
Τοποθετείτε άλλη μια βάση, μαρμελάδα και βουτυροκρέμα. Από πάνω βάζετε την τρίτη βάση, λίγη μαρμελάδα και βουτυρόκρεμα. Τοποθετείτε και την τέταρτη βάση. 


Η βουτυρόκρεμα δεν απλώνετε εύκολα πάνω στην μαρμελάδα 😠 Καλύτερα να καλύψετε πρώτα τις βάσεις με τη βουτυρόκρεμα και μετά να απλώσετε την μαρμελάδα.


Καλύπτετε όλη την τούρτα με μια λεπτή στρώση βουτυρόκρεμας και την βάζετε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει η κρέμα. Για την γέμιση και την λεπτή στρώση θα έχετε χρησιμοποιήσει περίπου τα 2/3 της βουτυρόκρεμας. Τέλος, απλώνετε και την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα.



Διακοσμείτε την σοκολατένια τούρτα με φρέσκα μούρα για δροσιά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου