4 Ιανουαρίου 2019

Κοτόσουπα


υλικά
  • 1/2 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
  • 50γρ ρύζι ή τραχανά
  • 1 αυγό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • νερό
  • αλάτι

 
εκτέλεση

Βάζετε το κοτόπουλο σε μια βαθιά κατσαρόλα και το σκεπάζετε με νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει. Ξαφρίζετε μ' ένα κουτάλι όποτε σχηματίζετε αφρός στην επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετε το κοτόπουλο σ' ένα πιάτο και το ξεψαχνίζετε. Σουρώνετε το νερό σ' ένα μεγάλο μπωλ και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. 

 
Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, το ρύζι, 1 κουταλάκι αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να βράσει το ρύζι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε μ'ένα πιρούνι το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τον κρόκο και χτυπάτε καλά με το πιρούνι μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε σιγά σιγά 1-2 κουτάλες από τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Το αυγολέμονο είναι έτοιμο.


Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά την κοτόσουπα και σερβίρετε. Αν θέλετε, προσθέτετε επιπλέον λεμόνι και πασπαλίζετε με πιπέρι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου