16 Απριλίου 2018

Σέσκουλα με Αυγά


Τελευταία τρώω πολύ συχνά σέσκουλα αχνιστά. Είναι πολύ τρυφερά και γλυκά. Μαγειρεύονται πολύ γρήγορα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και είναι πεντανόστιμα! 😉




υλικά
  • 200γρ σέσκουλα
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι αποξηραμένες και τριμμένες
  • 1/2 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 αυγά


εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι. Ρίχνετε τα σέσκουλα κομμένα σε κομμάτια, το σκόρδο, τις πιπερίτσες και τους σπόρους κόλιανδρου. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νεράκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. 



  
Κάνετε 3 λακούβες και ρίχνετε τα αυγά. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι να ψηθούν.



Αλατοπιπερώνετε τα αυγά και σερβίρετε αμέσως πάνω σε παξιμάδι ή μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί.






  

6 σχόλια:

  1. Α τι ωραίο με σπανάκι έχω φτιάξει γιατί όχι και με σέσκουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Πέπη,
    φαίνεται πολύ ωραίο! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ σέσκουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρά μιλάς??? Δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Φανταστικό Πεπη.
    Σέσκουλα βάζω στην πιτα. Σκέτα δεν τα έχω φάει.
    Ωραία ιδέα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο πιάτο!
    https://fetoula.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή