11 Οκτωβρίου 2017

Ριγκατόνι με Κουνουπίδι και Παντζάρι


υλικά
  • 300γρ κουνουπίδι ωμό, ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο (περίπου 150γρ) ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250γρ ριγκατόνι
  • 1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουταλάκι λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 100γρ παντζάρι βρασμένο, ψιλοκομμένο 


εκτέλεση

Σ' ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κουνουπίδι, το φινόκιο, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρετε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.




Βράζετε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζετε και κρατάτε 1 ποτήρι νερό.
Ρίχνετε το νερό, το γάλα, τη μουστάρδα και το ξύδι στο γουόκ και ανακατεύετε. Αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Προσθέτετε τα παντζάρια και ανακατεύετε.




Ρίχνετε τα ριγκατόνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.








 

4 σχόλια:

  1. Τι ωραία σάλτσα με κουνουπίδι και παντζάρι!!!
    Πρωτότυπη αλλά τόσο ωραία. Και τα ριγατονι που παίρνουν αυτο το ροζουλί χρώμα υπέροχα είναι.
    Σημειώνεται ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε το "ροζ" χρώμα που απέκτησε το μακαρόνι Πέπη μου.
    Με βάζεις σε σκέψεις να τους το σκαρώσω...αν και φαντάζομαι ότι θα "στραβομουτσουνιάσουν" τα παλικάρια μου, στην εμφάνιση του κουνουπιδιού. Όμως μου αρέσει η όλη σύνθεση και δεν θα τους αφήσω έτσι...
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι πλάκα έχει το ροζουλί!
      Άντε περιμένω να δω τι θα τους φτιάξεις....ίσως αν λιώσεις τα λαχανικά στο μούλτι να είναι καλύτερα...δεν θα τα καταλάβουν χαχα

      Διαγραφή