7 Ιουλίου 2016

Υγιεινή Τηγανίτα για Πρωινό




υλικά
  • 2 ασπράδια
  • 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης
  • 3 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές Άθερμο Πετιμέζι Καραγγελής
  • 1 κουταλάκι ηλιόσπορους
  • 1 κουταλάκι κολοκυθόσπορους
  • φρέσκα φρούτα εποχής



εκτέλεση

Σ' ένα μπωλ χτυπάτε τα ασπράδια, το πίτουρο βρώμης, το εκχύλισμα βανίλιας, τους χουρμάδες και τη κανέλα.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγανάκι, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να πάρει χρώμα από τη μια μεριά. Την γυρίζετε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Γαρνίρετε με ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους και πετιμέζι.
Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και την απολαμβάνετε με φρέσκα φρούτα.


 *μπορείτε να αντικαταστήσετε τους χουρμάδες με αποξηραμένα δαμάσκηνα και τους ξηρούς καρπούς με άλλους της αρεσκείας σας.

5 σχόλια:

  1. Υπέροχο πρωινό Πέπη! Σκέτη δύναμη! ;) Λαχταριστές και χρωματιστές φωτό!
    Καλημέρααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιάτο σου μοιαζει με παλέτα ζωγράφου!!!

    Οταν ημουν μικρή ειχα μια παιδιατρο Καραγγελη... άσχετο χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ!!! Εχω φάει τέτοια τηγανήτα για πρωινό και ξέρω για τι πράγμα μιλάς. Είναι σκέτη δύναμη όπως λέει και ο Άρης και σε κρατάει χορτάτο για ώρες. Πόσο μάλλον αν φας και τα υπέροχα φρούτα με τα οποία την έχεις συνοδέψει!! Εφτιαξες ένα υπέροχο όχι μονάχα πρωινό αλλά και κυρίως γευμα για καλοκαίρι Πέπη!!! Ήδη βλέποντας τις φωτογραφίες και μόνο νιώθω σουπερμαν!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή