- 150ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά (200γρ)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μέτρια καρότα
- 2 κοτσάνια σέλερι
- 1 γλυκοπατάτα άσπρη (360γρ)
- 500γρ φάκες
- 2 ντομάτες (500γρ)
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 2 λίτρα νερό
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1/2 κουταλάκι θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- φλούδες και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Λιώνετε στον επεξεργαστή τροφίμων τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και τα μεταφέρετε σ'ένα μπωλ. Λιώνετε τις ντομάτες στον επεξεργαστή τροφίμων. Ψιλοκόβετε το σέλερι και τα καρότα. Κόβετε σε κύβους τη γλυκοπατάτα.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι και τα καρότα. Προσθέτετε τη γλυκοπατάτα, τις φακές, τις λιωμένες ντομάτες, τον πελτέ, κύμινο, κάρυ, θυμάρι, δάφνη, τις φλούδες του πορτοκαλιού, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Πεπη μου πορτοκαλι στις φακες;λιγο ξενο για τα γουστα μας αλλα για να το λες εσυ κατι ξερεις.φιλια απο Ναυπακτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Λίτσα!
ΔιαγραφήΝαι, μου ταίριαξε πολύ το πορτοκάλι! Έτσι, για μια αλλαγή!
Ναύπακτο??? Εκεί ήμουν πριν μερικές μέρες!
Φιλιά!
Μου αρέσει που οι φακές δεν γινονται μόνο νερόβραστες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι μου αρέσουν και με χωριάτικο λουκάνικο δίπλα ;)
Μπράβο!!
Καλημέρα Μάριον!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσαν!!!
Σ' ευχαριστώ!
Α! Και σήμερα το μενού μας είχε φακές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι είναι καθ' όλα σωστό να συνδυάζεται με τις φακές καθώς βοηθά η βιταμίνη C στην απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό μας.
Προσωπικά βάζω μια μεγάλη καλά πλυμένη φλούδα στο βράσιμο, την οποία αφαιρώ στο σερβίρισμα και μετά τους ταϊζω και ένα φρέσκο κομμένο πορτοκάλι για επιδόρπιο :-)))
Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και την γλυκοπατάτα. Πέπη μου.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Καλησπέρα Πηνελόπη!
ΔιαγραφήΠολύ σωστή σε βρίσκω σε όλα!!!
Σ' ευχαριστώ!
Τι ωραία αρωματική εκδοχή ενός αγαπημένου φαγητού! Θα αξιοποιηθεί σίγουρα η συνταγή σου Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφή