υλικά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 πράσα
- 1 φινόκιο
- 200γρ φύλλα κέιλ
- 100γρ καστανό ρύζι
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 καρότα τριμμένα
- 330ml φρέσκια τριμμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές τοματοπελτέ
- 200ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φινόκιο.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε τα κρεμμύδια, τα πράσα και το φινόκιο μέχρι να μαλακώσουν.
Χοντροκόβετε το κέιλ και το ρίχνετε στη κατσαρόλα.
Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο, τον μαιντανό, τα καρότα, τη ντομάτα, τον πελτέ, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ανακατεύετε και ρίχνετε 1 λίτρο νερό να σκεπαστούν τα υλικά. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 40 λεπτά.
Ελέγχετε αν έχει βράσει το ρύζι. Εγώ πρόσθεσα ένα ποτήρι νερό και συνέχισα το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Φαίνεται καταπληκτικό! Σαν το σπανακόρυζο ένα πράγμα. Με τόσα μυρωδικά και χορταρικά μέσα είμαι σίγουρη ότι θα είναι δυναμήτης γεύσης! Μπράβο! Φανταστική συνταγή. Πήγες το λαδερό σπανακόρυζο ένα επίπεδο παραπάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίπαμε....kaleόρυζο χαχαχαχαχα
ΔιαγραφήΕίναι τέλειο, φανταστικό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό το instagram που το είχα δει ''έγραφε'' ωραίο στο φακό.
Ειδα και υλικά και το αγάπησα ακομα πιο πολυ
Ελπίζω κάποτε να βρω αυτό το κειλ..ουφ..
Φιλιά :)
Σ' ευχαριστώ Μάριον!!!
ΔιαγραφήΤο αγοράζω από τη λαική αλλά το έχω βρει και σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα.
Τι καταπληκτικό ρύζι! Φαντάζομαι νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι!! Πολύ νόστιμο!!!
ΔιαγραφήΌπως λέει και η Χρυσαυγή...σαν σπανακόρυζο ένα πράγμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένει να πάρω το "θάρρος" και να τους το παρουσιάσω στο τραπέζι :-))
Σου εύχομαι καλό μήνα Πέπη μου.
Ε ναι! Σαν σπανακόρυζο αλλά είχα kale και είπα να το δοκιμάσω κι έτσι!
ΔιαγραφήΔεν θα το καταλάβουν....φτιαξ το!!!
Σ' ευχαριστώ Πηνελόπη!
Απλά τέλειο Πέπη! Είναι ο,τι πρέπει για μένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφο ΣΚ!
Σ' ευχαριστώ Άρη!! Καλημέρα!!
Διαγραφή