click for english
υλικά
εκτέλεση
Τοποθετείτε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όσο παγώνει, η κρέμα καρύδας χωρίζεται από το νερό. Η κρέμα μένει στο πάνω μέρος της κονσέρβας και το νερό στο κάτω μέρος.
Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνετε τη κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
Βγάζετε το γάλα καρύδας από το ψυγείο χωρίς να το κουνήσετε. Ανοίγετε την κρύα κονσέρβα και βγάζετε τη κρέμα καρύδας μ'ένα κουτάλι, προσεκτικά να μην πάρετε νερό.
Στο μούλτι με τα θρυμματισμένα φουντούκια ρίχνετε τη κρέμα καρύδας, το μέλι, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε το άλειμμα σ'ένα βαζάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Όταν παγώσει δεν κοκκαλώνει, παραμένει μαλακό στη υφή.
υλικά
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας πλήρες (400ml)
- 70γρ φουντούκια
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
- 100γρ κουβερτούρα
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
εκτέλεση
Τοποθετείτε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όσο παγώνει, η κρέμα καρύδας χωρίζεται από το νερό. Η κρέμα μένει στο πάνω μέρος της κονσέρβας και το νερό στο κάτω μέρος.
Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνετε τη κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
Βγάζετε το γάλα καρύδας από το ψυγείο χωρίς να το κουνήσετε. Ανοίγετε την κρύα κονσέρβα και βγάζετε τη κρέμα καρύδας μ'ένα κουτάλι, προσεκτικά να μην πάρετε νερό.
Στο μούλτι με τα θρυμματισμένα φουντούκια ρίχνετε τη κρέμα καρύδας, το μέλι, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα με το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζετε το άλειμμα σ'ένα βαζάκι και το τοποθετείτε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Όταν παγώσει δεν κοκκαλώνει, παραμένει μαλακό στη υφή.
Δεν μπορούσες να βάλεις καλύτερη συνταγή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ένα άλειμμα "τύπου μερέντα" είναι ότι καλύτερο για μικρούς και κυρίως όμως για μεγάλους που τελικά είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιες ατασθαλίες, όπως δείχνει και η δεύτερη φωτογραφία με τη δαχτυλιά! Κάποιος μάλλον δεν άντεξε και δοκίμασε πριν την ώρα του... χαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό. Μου αρέσει που είναι σταθερό και όσο περνάει η ώρα μαλακώνει.
Θα το φτιάξω σίγουρα.
Άντε, πολλές καλημέρες!!!!!!!!!
Σοκολατένιες κυρίως!
Τυχαίο ήταν!! χαχα ένα σοκολατένιο άλειμμα είναι πάντα επίκαιρο!!!
ΔιαγραφήΆντε....δοκίμασε το να μου πεις. Έχω αγωνία!!! Σταθεροποιείται στο ψυγείο αλλά παραμένει μαλακό και φυσικά όσο μένει εκτός ψυγείου μαλακώνει περισσότερο.
Σοκολατένιες καλησπέρες λοιπον!!! Μ αρέσει!!
Πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γάλα καρύδας είναι αλήθεια οτι δεν το εχω δουλέψει ποτε στην κουζίνα μου και δεν βρίσκω πιο προκλητική συνταγή απο την δική σου για να το εντάξω μόνιμα.....
Με ενθουσίασε η βελούδινη υφή του και η προσθήκη μελιού που το λατρεύω!....Όπως επίσης και η απουσία της ζάχαρης (όχι ότι θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα,αλλά λέμε τώρα.....)!
Υπέροχο πραγματικά,μένει τώρα να το δοκιμάσουμε!!!!!!!
Καλημέρα και καλη εβδομάδα!
Καλό φθινόπωρο σου είπα....?Θυμάμαι ότι σου αρέσουν οι καιρικές συνθήκες των επόμενων μηνών....
Το γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ σε ταυλανδέζικες συνταγές!
ΔιαγραφήΣκέφτηκα να το δοκιμάσω στο άλειμμα σοκολάτας για να παραμένει μαλακό.
Αν σου αρέσει η γεύση της καρύδας, δοκίμασε το Φωτεινή και πες μου!!!
Φιλιά και σ' ευχαριστώ!!!
..ναι ναι...δρόσισε λιγάκι....χιχιχι
Προκλητικό άλειμμα και λέω να έρθω να με κεράσεις μια σούπερ φέτα σαν αυτή της πρώτης φωτογραφίας και φεύγοντας παίρνω και το βαζάκι μου με τη δαχτυλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν με νοιάζει καθόλου ποιος τη σημάδεψε! :)
Kisses my Peps!
Ζ.
Το δαχτυλάκι μου καλέ είναι!! χαχα
ΔιαγραφήΠρέπει να ξαναφτιάξω διπλάσια ποσότητα, λίγο βγαίνει...
Χαίρομαι που σου άρεσε.....είναι και διαίτης!!
Φιλιά Ζ. !!!
Γενικά τις χειροποίητες πραλίνες τις φοβάμαι γιατί δεν ξέρω πως είναι από υψή !! Η δική σου όμως φαίνεται συγκλονιστική στην υφή της !! Και με καρύδα γιαμ γιαμ !! Ευχαριστούμε για τη συνταγή Πέπη μου, καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ τις φοβόμουν. Είχα φτιάξει παλιά με άλλα υλικά και πέτρωσε.....δεν μου άρεσε καθόλου. Είπα να ξαναδοκιμάσω με γάλα καρύδας χωρίς βούτυρο και ζάχαρη και παραμένει μαλακιά στο ψυγείο.
ΔιαγραφήΔοκίμασε την Αθηνά και πες μου!!
Σ' ευχαριστώ!!
Συγκλονιστικά τέλεια coco-πραλίνα!!! Πάντα έχω κρέμα καρύδας στο ντουλάπι μου και τώρα με προκαλείς( και είμαι σε διατροφή...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Ωωωωωω σ' ευχαριστώ πολύ Αγγελική!!
ΔιαγραφήΦτιάξ την και περιμένω εντυπώσεις!!
Ελαφριά είναι!!!
Φιλιά!
Αυτό με την καρύδα μου το είχε δείξει η Χρυσαυγή οπότε " το 'χω". Τα υπόλοιπα βήματα φαίνονται αρκετά απλά, οπότε δεν βρίσκω δικαιολογία να μη το δοκιμάσω. Το ότι δεν υπάρχουν παιδιά (ηλικιακά) στο σπίτι για ψωμί με μερέντα το προσπερνώ!!! Καλή εβδομάδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια χάρα λοιπόν!! Προχώρα!!!
Διαγραφή.....κι εγώ το προσπέρασα και απόλαυσα το άλειμμα με το κουταλάκι!!!
Σ' ευχαριστώ Δήμητρα!! Θα περιμένω εντυπώσεις!!
πωπωπω!! τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήομολογώ πως σαν παιδί η μερέντα δεν με τράβαγε καθόλου... (ναι, εγώ ήμουν αυτό το παιδάκι...)
αλλά την δική σου σοκολιχουδιά πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω!!
φιλιά πολλά πεπίτα μου!!
Θα σου φτιαξω!!!!!
ΔιαγραφήΠω πω πολυ πρωτότυπο!θα το δοκιμάσω κ εγω !καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ ευχαριστώ!!!Περιμενω εντυπωσεις!!!
Διαγραφήω πρεπει να ειναι υπεροχο στη γευση!!!!!!!!!! και νηστισιμο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι! Ειναι!!!
ΔιαγραφήΚαι γάλα καρύδας και φουντούκια και κουβερτούρα ; Αγαπημένα υλικά και να είσαι σίγουρη ότι θα δοκιμαστεί άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ χαιρομαι!!!!
ΔιαγραφήΑνυπομονω να μου πεις αν σας αρεσε!!!
Σ ευχαριστω!!
Οι σπιτικές "μερέντες" είναι τόσο cool ;) !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήO τίτλος κ οι φωτογραφίες τα λένε όλα! Πολλά πολλά Like!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκια, γλυκό κορίτσι!
Σ ευχαριστω πολυ Λενια!!!!!
ΔιαγραφήΑυτά είναι, δεν πρέπει να πάρχει καλύτερη DIY συνταγή... για πες τώρα, πόση ώρα άντεξε το βαζάκι?
ΑπάντησηΔιαγραφή(για καποιο λογο μου κανει λιγη η ποσοτητα φουντουκιού νόμιζα ότι ΄θα είχε παραπάνω, δεν ξερω γιατί)
Ηταν πραλινα υπο δοκιμη με οτι υλικα ειχα στο σπιτι γι αυτο και ειναι λιγη. Δεν ηξερα αν θα μου βγει καλη!
ΔιαγραφήΑυτο το βαζακι που βλεπεις βγηκε και 2-3 κουταλιες ακομα. Ειχα ξαναφτιαξει παλια με αλλα υλικα και πετρωσε.
Χαχαχαχα φαγωθηκε με ψωμι αλλα η περισσοτερη με το κουταλακι σε μια μερα!!!
Σ ευχαριστω!!!! Χαιρομαι που σου αρεσε!!!!
Μα τι επαγγέλεστε καλή μου κυρία;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧημικός τροφίμων!!
Καλύτερα να κάνω πως δεν το είδα, το πόνημα σου Πέπη μας, γιατί σίγουρα ένα βαζάκι σε τούτο δω το σπίτι δεν θα μας φτάσει!!!
Μπαααα που να φτασει!!! Φτιαξε διπλη δοση!!!
ΔιαγραφήΦιλια!!
Ένα βαζάκι από αυτό το θέλω μόνη μου, ένα βαζάκι για τον καλό μου που δεν κρατιέται με κάτι τέτοια, και ένα βαζάκι για τον μικρο, χωρίς τις τύψεις που μου προκαλούν τα αντίστοιχα αγοραστά βαζάκια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως κατάλαβες, θα βάλω την καρυδοκρέμα στο ψυγείο άμεσα....
Κατάλαβα.....3πλη δόση!!!!
Διαγραφήχαχαχα
Eντάξει... θα το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είχα τώρα φουντούκια θα το έκανα... εχω γάλα καρύδας. Να η ευκαιρία να το αξιοποιήσω.
Η υφή της φαίνεται τέλεια..
Μπράβο Πέπη !!!.
Περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μαριον!!
Σκέτη λιχουδιά... που χρειάζεται κουτάλι έστω και χωρίς ψωμάκι αν και ο συνδυασμός είναι τέλειος!!! Γράφω τη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου!