4 Δεκεμβρίου 2014

Γλώσσα Φιλέτο με Γλυκόξινη Σάλτσα

υλικά
  • 1/2 κιλό φιλέτα γλώσσας
  • 1/3 ποτήρι αλεύρι ολικής άλεσης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι
  • 2 κουταλάκια βούτυρο
  • μαιντανό ψιλοκομμένο



εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα ταψάκι το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι, βάζετε μέσα τα φιλέτα γλώσσας και τα αλευρώνετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια για 2-3 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.



Σωτάρετε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι μέχρι να μαλακώσει και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό πορτοκάλι και τη μουστάρδα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Προσθέτετε το βούτυρο και το μαιντανό και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.





Σερβίρετε το φιλέτο γλώσσας με τη γλυκόξινη σάλτσα και συνοδεύετε με κινόα. 
Εδώ, έχω ανακατέψει τη κινόα με τη  Ζεστή Σαλάτα με Μελιτζάνες και Φρέσκο Κόλιανδρο από το The Healthy Cook. Δοκιμάστε τη!


28 σχόλια:

  1. Αχ, ωραίο το ψαράκι σου!!!
    Το πιάτο σου μου θύμισε άνοιξη.
    Γλώσσα έχω πολύ καιρό να φάω. Μεγάλη παράλειψη.
    Είναι τόσο ωραία και την έψησες με το λιγότερο δυνατό λάδι που μπορούσες.
    Τέλειο πανάρισμα. Την σάλτσα θελω να τη φάω με το κουταλάκι!!!!!!! Μπορώ?????????????

    Αντε καλημερούδια!
    Λιακάδα έχει σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το κουταλάκι την έφαγα κι εγώ!!!
      Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο!!
      Δοκίμασε το!!

      Καλημέρα!!

      Διαγραφή
  2. Τελικά όταν είναι να φας ψάρι, κάπως έτσι πρέπει να το απολαύσεις!
    Λίγο διαφορετικό,μια στάλα εξωτικό,αρκετά γκουρμέ,καθόλου κοινότυπο,μοναδικά υπέροχο!
    Πολυμορφική γεύση ,σπουδαία εμφάνιση!!!!
    Το παιδικό ψάρι που στο στόμα του ενήλικα ,παίρνει την΄΄ εκδίκηση΄΄ του....
    Μεταμορφώνεται σε ελιτίστικο πιάτο με ταπεινά υλικά όμως.
    Η σάλτσα,με ανίκητα γευστικά πολεμοφόδια,μέλλει να κατακρημνίσει κάθε πιθανή αμφιβολία....
    Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα!
    Φιλάκια πολλά,πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από το ψάρι!
      Μια ψαρούκλα στα κάρβουνα, τη προτιμώ!!!
      Αλλά τη γλώσσα μ' αρέσει να τη δοκιμάζω με λίγο διαφορετικές, εξωτικές, γκουρμέ γεύσεις όπως λες!

      Καλημέρα Φωτεινή!

      Διαγραφή
  3. αχ και παλι αχ,με τρελανες πρωινιατικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νόστιμα φιλέτα, που με συγκινεί η θέα τους!
    ... και τι ωραία σάλτσα, με το αλεύρι από τα φιλέτα έγινε βελούδινη και πεντανόστιμη.
    Σίγουρα ο χυμός έκανε άριστη δουλειά στους γευστικούς τόνους της.

    Αυτή τη σαλάτα, με την κινόα την έχω στο μάτι... δεν θα μου ξεφύγει!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίμενα...ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε!!!
      Ελαφρύ ψαράκι με χυμό πορτοκάλι!!

      Ναι...δοκίμασε τη κινόα!!!

      Καλημέρα Ζαμπία μου!

      Διαγραφή
  5. Υπέροχο πιάτο! Σαν πίνακας ζωγραφικής, με τόσα χρώματα! Εντάξει λοιπόν, με έπεισες! Θα πάρω διπλή μερίδα! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/12/14, 11:41 π.μ.

    Ωραίο φαίνεται το ψαράκι, αν και είμαι λίγο επιφυλακτική γιατί δεν εχω δοκιμάσει ποτέ ψάρι με γλυκόξινη σάλτσα και δεν ξερω κατά πόσο θα μου ταιριάζει η γέυση. Την παράσταση για μένα έκλεψε η σαλάτα κινοα που έκανες μιξ με την άλλη με τις μελιτζάνες, σίγουρα τρώω 2 γαβάθες (και το ψάρι για συνοδευτικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γλώσσα έχει ουδέτερη γεύση. Νομίζω ταιριάζει με ότι σάλτσα της βάλεις!!

      Καλημέρα Τάνια!!

      Διαγραφή
  7. Η γλώσσα είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια και σε αυτή τη συνταγή φαίνεται να βρήκε την ιδανική της σάλτσα! Λατρεύω τις γλυκόξινες γεύσεις και με ψάρι και με κρέας! Θαυμάσια ιδέα να συνδυάσεις τη γλώσσα με τη σαλάτα της Εύης και την αγαπημένη σου κινόα.
    Φιλάκια Pepita

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιαμ, μιαμ, πόσο μου αρέσουν τα πιάτα με ψαράκια και περίεργες σαλτσούλες! Και το πάντρεμα με την κινόα, άπαιχτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντα είναι ευπρόσδεκτοι νέοι τρόποι για να φάω ψάρι και να μου αρέσει!! Θα δοκιμαστεί άμεσα η συνταγή, γιατί φαίνεται και πεντανόστιμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πεπη μου καλησπερα.καταπληκτικη συνταγη.αυτα τα ασπρακια τι ειναι;κινοα διαβαζω αλλα δεν την ξερω.εδω δεν εχουμε.ππου την ζηταμε;ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίτσα!
      Κινόα θα βρεις στα βιολογικά μαγαζιά αλλά έχει και ο αβ. Τη βράζεις όπως και το ρύζι. 1 ποτήρι κινόα με 2 ποτήρια νερό.

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Νοστιμότατο πρέπει να έγινε Πέπη μου... και η γλώσσα είναι από τα ψάρια που τρώω! Ευκαιρία να δοκιμάσω την κινόα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια πολύ καλή συνταγή γλώσσας που μου αρέσει αλλά δεν βρίσκω εύκολα!Η προσθήκη κινόα είναι τέλεια! Φιλάκια και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βρίσκεις? Περίεργο, κατεψυγμένη είναι.

      Φιλάκια και σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  13. Πολύ ωραίο πιάτο ! Η γλυκόξινη σαλτσούλα και η σαλάτα με κινόα, καθώς και η παρουσίαση, απίθανες! Καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τι ωραία σάλτσα αυτή και πόσο θα ταιριάζει με τις γλώσσες!! θαύμα γεύση!!
    πολύ καλά έκανες και συνδύασες την σαλατούλα μου με την κινόα!!
    εύγε πεπίτα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λατρεύω το ψάρι όπως κι αν είναι μαγειρεμένο!!!!
    Υπέροχο και λαχταριστό πιάτο!!!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή