9 Σεπτεμβρίου 2014

Λινγκουίνι με Παπαρουνόσπορο και Κανθαρέλες



υλικά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές παπαρουνόσπορο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 25γρ αποξηραμένα μανιτάρια κανθαρέλες
  • 1/2 ποτήρι ξυνόγαλα
  • 250γρ μακαρόνια λινγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι παρμεζάνα


εκτέλεση

Μουλιάζετε τα μανιτάρια στο κρασί για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.



Τα σουρώνετε και κρατάτε το κρασί.



Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνετε σ'ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τον παπαρουνόσπορο, τις κανθαρέλες, αλάτι, πιπέρι και σωτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ,  σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το ξυνόγαλα και ανακατεύετε.



Ρίχνετε αμέσως τα μακαρόνια και τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύετε καλά.



Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και παρμεζάνα.



37 σχόλια:

  1. Η μακαρονάδα σου,Πέπη μου, αγγίζει την τελειότητα!!!!
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .....με κάνεις να κοκκινίζω....
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ με την Λένια!!!!!!! Τι άλλο να πω?
    Μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξυνόγαλα? Wow! Πολύ ωραία προσθήκη και φυσικά πιο ελαφριά και υγιεινή σε σχέση με την κρέμα γάλακτος. Όσο για τον επίσης φοβερό συνδυασμό μανιτάρι - παπαρουνόσπορος, τι άλλο να πω εκτός από εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι..ξυνόγαλα για να γίνει πιο ελαφριά αλλά ίσως την επόμενη φορά τη δοκιμάσω με κρέμα γάλακτος για ακόμα πιο πλούσια γεύση!

      Σ' ευχαριστώ πολύ Dark!!!

      Διαγραφή
  4. Έγραψες, Πέπη, έγραψες! Και μας κάνεις να ονειρευόμαστε φινετσάτες μακαρονάδες που πλημμυρίζουν γεύση και ικανοποιούν τόσο το στόμα όσο και το μάτι! Εύγε, κορίτσι μου! Οι εικόνες σου μας ξελίγωσαν...
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Αναστασία!!!
      Έτσι ακριβώς!!! Μια φινετσάτη μακαρονάδα!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

      Διαγραφή
  5. Βρήκες την αδυναμία μου! Η κανθαρέλα είναι από τα αγαπημένα μου μανιτάρια, λατρεύω αυτή την σχεδόν φρουτένια γεύση, ο δε συνδυασμός που επέλεξες με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον παπαρουνόσπορο, την απογειώνει σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια??? Είναι η αδυναμία σου??? Ωραία!!
      Έχουν όντως φρουτένια και έντονη γεύση!!
      Κι εμένα μου άρεσαν πολύ, πρώτη φορά τα δοκίμασα!
      Το κρατς - κρατς του παπαρουνόσπορου είναι όλα τα λεφτά!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ Χρύσα!!!

      Διαγραφή
  6. Μιλάμε για το απόλυτο "gourmet" πιάτο ζυμαρικών, dear Pep's.

    Με κάλυψε απολύτως η Λένια.

    Καλημέρες πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωωω!!!!
      Ξανακοκκινίζω...

      Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη!!

      Διαγραφή
  7. Πολύ ιδιαίτερη, φινετσάτη γεύση! Μπράβο σου Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι όμορφη μακαρονάδα!

    Από όπου κι αν ξεκινήσω την ανάλυση και τα θαυμαστικά αυτής της μακαρονάδας, φοβάμαι ότι θα είναι υποδεέστερη του ίδιου του αντικειμένου περιγραφής, αφού οι εικόνες από μόνες τους είναι αποστομωτικές!

    Καλημέρα my Peps!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Ζαμπία μου!!!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
      Ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε!!!
      Θα σου τη φτιάξω!!!

      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
    2. Ωωωωω!
      Ναι,ναι,ναι;!
      Θα προσμένω τη στιγμή με μεγάλο ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  9. Μου αρέσει που η πλειονότητα των προτάσεων σου βασίζεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες,στην αναζήτηση των πρωτότυπων υλικών και στο τελικό πάντρεμα τους!
    Προσωπικά δεν γνώριζα την συγκεκριμένη ποιότητα μανιταριών.Θα την αναζητήςω γιατί μου έκανε εντύπωση το βαθυκόκκινο χρώμα τους....φαντάζομαι ότι και η γεύση τους θα είναι πολλά υποσχόμενη.
    Η πρόταση σου μου αφήνει συναισθήματα περιέργειας,θαυμασμού για το τελικό αποτέλεσμα και αδημονίας για την προσμονή δοκιμής!Κάτι που βέβαια συναντώ σε όλες σου σχεδόν τις συνταγές....
    Καλή σου μέρα Πέπη μου!Φιλια πολλά,πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φωτεινή μου!
      Έχουν ιδιαίτερη γεύση οι κανθαρέλες, φρουτένια και έντονη!
      Πρώτη φορά τα δοκίμασα και μου άρεσαν πάρα πολύ!!!
      Να τη δοκιμάσεις!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  10. Νταξ' μπουκιά και συγχώριο!

    Καλή εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μα τι να πω...... μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η συνταγή!!
    πρέπει να ψάξω να βρω κανθαρέλες........άμεσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευούλα μου...μη ψάχνεις...τις έφερε ο αβ!
      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  12. Τα διθυραμβικά σχόλια που προηγήθηκαν δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια
    για να σχολιάσω χωρίς να τα επαναλάβω. Θα πω μόνο ότι είναι σίγουρα
    πρωτότυπη και καταχωρείται στα "πρέπει να φτιάξω". Well dan Peps!

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Μίνα!!!
      Αν τη φτιάξεις, στείλε φωτό!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  13. Ομολογώ ότι τις κανθαρέλες δεν τις ήξερα! Λατρευω τα ζυμαρικά άρα και τη συνταγη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ πρώτη φορά τις δοκίμασα!!! Μου άρεσαν πολύ, όπως κατάλαβες!!!
      Δοκίμασε τες!!!

      Σ΄ευχαριστώ Αριάδνη!!

      Διαγραφή
  14. Γεια σουπεπη!!!!
    οι φωτος σου δεν μουαφηνουν και πολλα περιθωρια....ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να τη φτιαξω αυτη την συνταγη!Σχεδον μου ρθε και η γευση στο στομα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τη Κική!!!
      Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει!!!
      Περιμένω εντυπώσεις, λοιπόν!!!
      Σ' ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  15. Ιδιαίτερο, εξαιρετικό πιάτο και πολύ του γούστου μου!
    Πολλά εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετικό πιάτο, με πολύ φίνα υλικά. Ο παπαρουνόσπορος στολίζει πραγματικά πάντως. Αυτο που βλέπω στη δεύτερη φωτογραφία είναι αλάτι Ιμαλαϊων ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι αλάτι Ιμαλαίων! Το πήρε το μάτι σου ε????χαχα

      Σ' ευχαριστώ Λίλια!!!

      Διαγραφή
  17. Τί να πω για την μακαρονάδα σου Πέπη;;; Κάθομαι πέντε λεπτά τώρα και θαυμάζω τις φωτογραφίες, ονειρεύομαι τη γεύση και λιμπίζομαι τη κάθε μπουκιά!!!!! Καταπληκτική παρουσίαση για ένα υπέρτατης νοστιμιάς πιάτο, ακόμα και γι αυτούς που δεν λατρεύουν τα ζυμαρικά όπως εγώ!!!
    Την καλημέρα μου στην καλλιτέχνιδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Βασιλική!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  18. Φανταστικό πιάτο! Το έφτιαξα το μεσημέρι και ήταν απίστευτα νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έφτιαξες κι όλας????!!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!
      Να υποθέσω οτι δεν έχει μείνει καμια μερίδα να μου στείλεις φωτό να τη βάλω στο μπλογκ?

      Σ' ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή