υλικά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές παπαρουνόσπορο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 25γρ αποξηραμένα μανιτάρια κανθαρέλες
- 1/2 ποτήρι ξυνόγαλα
- 250γρ μακαρόνια λινγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι παρμεζάνα
εκτέλεση
Μουλιάζετε τα μανιτάρια στο κρασί για 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνετε και κρατάτε το κρασί.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
Ζεσταίνετε σ'ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τον παπαρουνόσπορο, τις κανθαρέλες, αλάτι, πιπέρι και σωτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το ξυνόγαλα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε αμέσως τα μακαρόνια και τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε και γαρνίρετε με λίγα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και παρμεζάνα.
Η μακαρονάδα σου,Πέπη μου, αγγίζει την τελειότητα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε!
.....με κάνεις να κοκκινίζω....
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!!
Συμφωνώ με την Λένια!!!!!!! Τι άλλο να πω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σ' ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!!!!!!!!
ΔιαγραφήΞυνόγαλα? Wow! Πολύ ωραία προσθήκη και φυσικά πιο ελαφριά και υγιεινή σε σχέση με την κρέμα γάλακτος. Όσο για τον επίσης φοβερό συνδυασμό μανιτάρι - παπαρουνόσπορος, τι άλλο να πω εκτός από εύγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι..ξυνόγαλα για να γίνει πιο ελαφριά αλλά ίσως την επόμενη φορά τη δοκιμάσω με κρέμα γάλακτος για ακόμα πιο πλούσια γεύση!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Dark!!!
Έγραψες, Πέπη, έγραψες! Και μας κάνεις να ονειρευόμαστε φινετσάτες μακαρονάδες που πλημμυρίζουν γεύση και ικανοποιούν τόσο το στόμα όσο και το μάτι! Εύγε, κορίτσι μου! Οι εικόνες σου μας ξελίγωσαν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
Καλώς την Αναστασία!!!
ΔιαγραφήΈτσι ακριβώς!!! Μια φινετσάτη μακαρονάδα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
Βρήκες την αδυναμία μου! Η κανθαρέλα είναι από τα αγαπημένα μου μανιτάρια, λατρεύω αυτή την σχεδόν φρουτένια γεύση, ο δε συνδυασμός που επέλεξες με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον παπαρουνόσπορο, την απογειώνει σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια??? Είναι η αδυναμία σου??? Ωραία!!
ΔιαγραφήΈχουν όντως φρουτένια και έντονη γεύση!!
Κι εμένα μου άρεσαν πολύ, πρώτη φορά τα δοκίμασα!
Το κρατς - κρατς του παπαρουνόσπορου είναι όλα τα λεφτά!!
Σ' ευχαριστώ πολύ Χρύσα!!!
Μιλάμε για το απόλυτο "gourmet" πιάτο ζυμαρικών, dear Pep's.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε κάλυψε απολύτως η Λένια.
Καλημέρες πολλές.
Ωωωωωωω!!!!
ΔιαγραφήΞανακοκκινίζω...
Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη!!
Πολύ ιδιαίτερη, φινετσάτη γεύση! Μπράβο σου Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μαρία!
ΔιαγραφήΤι όμορφη μακαρονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό όπου κι αν ξεκινήσω την ανάλυση και τα θαυμαστικά αυτής της μακαρονάδας, φοβάμαι ότι θα είναι υποδεέστερη του ίδιου του αντικειμένου περιγραφής, αφού οι εικόνες από μόνες τους είναι αποστομωτικές!
Καλημέρα my Peps!
Αχ βρε Ζαμπία μου!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ!!!
Ήμουν σίγουρη οτι θα σου άρεσε!!!
Θα σου τη φτιάξω!!!
Φιλάκια!!
Ωωωωω!
ΔιαγραφήΝαι,ναι,ναι;!
Θα προσμένω τη στιγμή με μεγάλο ενδιαφέρον!
Μου αρέσει που η πλειονότητα των προτάσεων σου βασίζεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες,στην αναζήτηση των πρωτότυπων υλικών και στο τελικό πάντρεμα τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά δεν γνώριζα την συγκεκριμένη ποιότητα μανιταριών.Θα την αναζητήςω γιατί μου έκανε εντύπωση το βαθυκόκκινο χρώμα τους....φαντάζομαι ότι και η γεύση τους θα είναι πολλά υποσχόμενη.
Η πρόταση σου μου αφήνει συναισθήματα περιέργειας,θαυμασμού για το τελικό αποτέλεσμα και αδημονίας για την προσμονή δοκιμής!Κάτι που βέβαια συναντώ σε όλες σου σχεδόν τις συνταγές....
Καλή σου μέρα Πέπη μου!Φιλια πολλά,πολλά!
Καλημέρα Φωτεινή μου!
ΔιαγραφήΈχουν ιδιαίτερη γεύση οι κανθαρέλες, φρουτένια και έντονη!
Πρώτη φορά τα δοκίμασα και μου άρεσαν πάρα πολύ!!!
Να τη δοκιμάσεις!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου!!!
Φιλιά!!
Νταξ' μπουκιά και συγχώριο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομαδα :)
Θενκς Beauty!!!
Διαγραφήμα τι να πω...... μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να ψάξω να βρω κανθαρέλες........άμεσα!!!!
Ευούλα μου...μη ψάχνεις...τις έφερε ο αβ!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!
Τα διθυραμβικά σχόλια που προηγήθηκαν δεν μου αφήνουν και πολλά περιθώρια
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να σχολιάσω χωρίς να τα επαναλάβω. Θα πω μόνο ότι είναι σίγουρα
πρωτότυπη και καταχωρείται στα "πρέπει να φτιάξω". Well dan Peps!
Πολλά φιλιά
Σ' ευχαριστώ Μίνα!!!
ΔιαγραφήΑν τη φτιάξεις, στείλε φωτό!!!
Φιλιά!!
Ομολογώ ότι τις κανθαρέλες δεν τις ήξερα! Λατρευω τα ζυμαρικά άρα και τη συνταγη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ πρώτη φορά τις δοκίμασα!!! Μου άρεσαν πολύ, όπως κατάλαβες!!!
ΔιαγραφήΔοκίμασε τες!!!
Σ΄ευχαριστώ Αριάδνη!!
Γεια σουπεπη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήοι φωτος σου δεν μουαφηνουν και πολλα περιθωρια....ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να τη φτιαξω αυτη την συνταγη!Σχεδον μου ρθε και η γευση στο στομα!!!!!!
Καλώς τη Κική!!!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου αρέσει!!!
Περιμένω εντυπώσεις, λοιπόν!!!
Σ' ευχαριστώ!!!
Ιδιαίτερο, εξαιρετικό πιάτο και πολύ του γούστου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά εύγε!
Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη!!!!
ΔιαγραφήΕξαιρετικό πιάτο, με πολύ φίνα υλικά. Ο παπαρουνόσπορος στολίζει πραγματικά πάντως. Αυτο που βλέπω στη δεύτερη φωτογραφία είναι αλάτι Ιμαλαϊων ή κάνω λάθος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι αλάτι Ιμαλαίων! Το πήρε το μάτι σου ε????χαχα
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Λίλια!!!
Τί να πω για την μακαρονάδα σου Πέπη;;; Κάθομαι πέντε λεπτά τώρα και θαυμάζω τις φωτογραφίες, ονειρεύομαι τη γεύση και λιμπίζομαι τη κάθε μπουκιά!!!!! Καταπληκτική παρουσίαση για ένα υπέρτατης νοστιμιάς πιάτο, ακόμα και γι αυτούς που δεν λατρεύουν τα ζυμαρικά όπως εγώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου στην καλλιτέχνιδα!!!
Καλημέρα Βασιλική!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!
Φανταστικό πιάτο! Το έφτιαξα το μεσημέρι και ήταν απίστευτα νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξες κι όλας????!!! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!!
ΔιαγραφήΝα υποθέσω οτι δεν έχει μείνει καμια μερίδα να μου στείλεις φωτό να τη βάλω στο μπλογκ?
Σ' ευχαριστώ πολύ!!