15 Μαΐου 2016

Ασιατικό Κοτόπουλο με Ρύζι σε Ένα Σκεύος



υλικά
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο 300γρ κομμένο σε μπουκιές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι σάλτσα τσίλι
  • 3 κουταλιές σόγια
  • 2 κουταλάκια ασιατική σάλτσα ψαριού
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • κάσιους
  • μαιντανός ψιλοκομμένος
  • φέτες λεμονιού


εκτέλεση

Ανακατεύετε σ' ένα μπωλ το μέλι, τη σάλτσα τσίλι, τη σόγια, τη σάλτσα ψαριού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τις μπουκιές  κοτόπουλου, ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας, σκεπάζετε το μπωλ με μεμβράνη και αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες στο ψυγείο. 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο και σωτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. 





Αποσύρετε τις μπουκιές κοτόπουλου σ' ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε για λίγο να σωταριστεί και προσθέτετε το νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά.





Τοποθετείτε από πάνω τις μπουκιές κοτόπουλου, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά.


Γαρνίρετε με καβουρδισμένα κάσιους, μαιντανό και φέτες λεμονιού.

Σερβίρετε αμέσως!



*αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο, μαγειρεύετε το κοτόπουλο και το ρύζι σε ξεχωριστά σκεύη. Σε αυτή τη περίπτωση θα αφήσετε το κοτόπουλο να σωταριστεί/ψηθεί για περισσότερη ώρα στο τηγάνι. 



14 σχόλια:

  1. Μμμμμ, μιαμ μιαμ!
    Τέλειο! Τα αγαπημένα μου συστατικά έχει αυτό το πιάτο! Και πανεύκολο, ό,τι πρέπει για μια καθημερινή που ξέχασες να μαγειρέψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έχει υπέροχη γεύση! Ήδη νιώθω τα αρώματα!

    Καλή εβδομάδα Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι πολύ νόστιμο!!
      Σ'ευχαριστώ Άρη!

      Διαγραφή
  3. Αυτές οι γεύσεις με τρελαίνουν πραγματικά. Τα δε κάσιους (ή γενικά ξηροί καρποί) μέσα σε φαγητά επίσης μου αρέσουν πολύ. Το σκέφτομαι να σερβίρεται με το τηγάνι πάνω στο τραπέζι, στη μέση, και όλοι να τσιμπάνε!!! Κολάστηκα νυχτιάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι στη μέση με 2 άντε 3 πιρούνια!! Χαχα

      Διαγραφή
  4. Μωρε και σε δύο σκευη να ήταν εγω θα το έτρωγα.
    Ε, τώρα τι να πω... φαινεται μουρλια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εξαιρετικο!! τι ωραιο τηγανακι!!
    φαινεται πεντανοστιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά τα μαγειρέματα σε ένα σκεύος πολύ μου αρέσουν!! Πολύ ωραίο πιάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν με γαρίδες, αλλά και το ταπεινό κοτοπουλάκι μου κάνει.... παρότι δεν φτιαχνω σχεδον ποτέ, τρελαίνομαι για ασιατικά φαγητά.... (δεν θα με χάλαγε και λίγο κολιανδρο αντί για μαϊντανό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει....θα στο φτιάξω με γαρίδες και κόλιανδρο!! Κι εμένα μ' αρέσει πολύ!!

      Διαγραφή