14 Οκτωβρίου 2018

Πικάντικα Κεφτεδάκια με Harissa


Η Harissa είναι μία πικάντικη και αρωματική πάστα από ψητές καυτερές πιπεριές, σκόρδο και μπαχαρικά όπως κύμινο και κόλιανδρο.  Προέρχεται από την Βόρεια Αφρική και θα την βρείτε έτοιμη σε βαζάκι σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. 




υλικά για 26 κεφτεδάκια
  • 300γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 300γρ χοιρινό κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 50γρ panko ή τριμμένη φρυγανιά
  • 80gr γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές harissa
  • 2 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
υλικά για την σάλτσα
  • 700γρ τριμμένες τομάτες σε βάζο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 250γρ παπαρδέλες 


 εκτέλεση

Σ' ένα μπωλ βάζετε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά και πλάθετε 26 κεφτεδάκια 35γρ περίπου το καθένα (ναι, τα ζύγισα 😜).


Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακινείτε το τηγάνι για να ψηθούν απ' όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε σε πιάτο. 


Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια και σιγομαγειρεύετε για 5-10 λεπτά. 


Σερβίρετε με παπαρδέλες ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει και πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου