υλικά
- 1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου (250ml)
- 4 κουταλιές πίτουρο βρώμης (40γρ)
- 3 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
- 1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1-2 κουταλιές αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά κολοκυθόσπορους
- 1-2 κουταλάκια μέλι
- κανέλα
εκτέλεση
Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το γάλα, τη βρώμη, τους χουρμάδες ψιλοκομμένους και τη μπανάνα. Τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση και να πήξει ελαφρά. Σερβίρετε σε ένα μπωλ και γαρνίρετε με αμύγδαλα, κολοκυθόσπορους, μέλι και κανέλα.
* μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με όποιο άλλο γάλα σας αρέσει.
* το δοκίμασα με μήλο αντί μπανάνα και ήταν πολύ νόστιμο.
* μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ξηρούς καρπούς και να προσθέσετε κι άλλα μπαχαρικά όπως κουρκουμά, τζίντζερ σε σκόνη ή κάρδαμο.
* αν θέλετε, πασπαλίζετε τις μισές φέτες μπανάνας με λίγη ζάχαρη και τις ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για να καραμελώσουν όπως βλέπετε στις φωτογραφίες.
* μπορείτε να το ετοιμάσετε από το βράδυ και να το βάλετε στο ψυγείο για να το απολαύσετε δροσερό το πρωί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου