υλικά
- 200γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 αυγά
- 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανέλα
- μια πρέζα αλάτι
- 125γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 αχλάδι τριμμένο
- 50γρ φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
- 100γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 100γρ κουβερτούρα με 54% κακάο ψιλοκομμένη
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 34χ10εκ.
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να υγρανθεί και να αρωματιστεί η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το βούτυρο, το τριμμένο αχλάδι και ανακατεύετε με το σύρμα.
Ρίχνετε τα φυστίκια και τις σοκολάτες και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Τελεια τα υλικα τελειο και το αποτελεσμα.καλοφαγωτο Πεπη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Λίτσα!!
ΔιαγραφήTo αχλάδι το σκέφτομαι κι εγώ σε κεικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία υλικά και αγαπημενο φυστίκι Αιγίνης ;)
Κεικ της εποχής ;)
Φιλιά
Ναι. είναι ότι πρέπει για τώρα αλλά και για τις υπόλοιπες εποχές χαχα
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Μάριον!!
Ώπα!!! Και πιάσανε τα κρύα... Και ήρθανε τα κέικς! Κι' εγώ για κέικ ετοιμάζομαι Πέπη μου και μου έδωσες ωραία "πάσα".
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο να έχεις.
Άντε καλά ψησίματα!
ΔιαγραφήΦιλιά!!
Καλά, για τα κέικ την ξέρεις την αγάπη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ εδώ εστιάζω στις φωτογραφίες που είναι ατμοσφαιρικές, φθινοπωρινές και μίνιμαλ. Υπέροχες! Του άξιζε αυτού του κέικ μια τόσο ωραία φωτογάφιση! Μπράβο!!
Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωω
ΔιαγραφήΑχλάδι φιστίκια σοκολάτα τέλειος συνδυασμός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως!!!
Διαγραφή