28 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ με Σοκολάτα, Φυστίκια Αιγίνης και Αχλάδι


υλικά
  • 200γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 125γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 αχλάδι τριμμένο
  • 50γρ φυστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 100γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 100γρ κουβερτούρα με 54% κακάο ψιλοκομμένη


εκτέλεση 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 34χ10εκ.


Σ' ένα μπωλ ρίχνετε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τρίβετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να υγρανθεί και να αρωματιστεί η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το βούτυρο, το τριμμένο αχλάδι και ανακατεύετε με το σύρμα.
Ρίχνετε τα φυστίκια και τις σοκολάτες και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40 λεπτά.


Αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

 

10 σχόλια:

  1. Τελεια τα υλικα τελειο και το αποτελεσμα.καλοφαγωτο Πεπη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To αχλάδι το σκέφτομαι κι εγώ σε κεικ.
    Ωραία υλικά και αγαπημενο φυστίκι Αιγίνης ;)
    Κεικ της εποχής ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. είναι ότι πρέπει για τώρα αλλά και για τις υπόλοιπες εποχές χαχα

      Σ' ευχαριστώ Μάριον!!

      Διαγραφή
  3. Ώπα!!! Και πιάσανε τα κρύα... Και ήρθανε τα κέικς! Κι' εγώ για κέικ ετοιμάζομαι Πέπη μου και μου έδωσες ωραία "πάσα".
    Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, για τα κέικ την ξέρεις την αγάπη μου!
    Εγώ εδώ εστιάζω στις φωτογραφίες που είναι ατμοσφαιρικές, φθινοπωρινές και μίνιμαλ. Υπέροχες! Του άξιζε αυτού του κέικ μια τόσο ωραία φωτογάφιση! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχλάδι φιστίκια σοκολάτα τέλειος συνδυασμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή