3 Ιανουαρίου 2018

Ζυμαρικά με Πανσέτα και Δεντρολίβανο


υλικά
  • 300γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 200γρ τυρί κρέμα
  • 200γρ κασέρι τριμμένο
  • 270γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ
  • 200γρ χοιρινή πανσέτα
  • 1-2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι




εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια λίγο λιγότερο απ' ότι αναγράφεται στη συσκευασία. Στραγγίζετε και τα ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα. Προσθέτετε το γάλα, το τυρί κρέμα, το μισό κασέρι, λίγο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.
Κόβετε την πανσέτα σε λεπτές λωρίδες και την τηγανίζετε σ'ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220C.
Ρίχνετε το μίγμα με τα μακαρόνια σ' ένα πυρέξ. Από πάνω βάζετε την πανσέτα, λίγα φύλλα δεντρολίβανου και το υπόλοιπο κασέρι.




Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.


  

5 σχόλια:

  1. Πω πω!
    Καλή Χρονιά!

    https://dinamighty.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαμμ..γιαμμμ!!!
    αυτό μόνο φτάνει. Φανταστικό ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωωωωω αμα εισαι και μερακλης κ μακαρονας!! τελειος συνδυασμος!! μπραβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά και όσο γίνεται πιο "νόστιμη" από κάθε άποψη... Πέπη μου.

    Ωραίο συνδυασμό μας προτείνεις και μου θύμισες ΙΤΑΛΙΑ!! Σίγουρα θα έχει την χάρη της τούτη η γευστική μακαρονάδα, ειδικά για τους λάτρεις του συγκεκριμένου μέρους κρέατος.

    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή