6 Ιανουαρίου 2019

Εύκολο Crumble με Μήλα


υλικά
  • 4 ξυνόμηλα
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά ξινό τραχανά
για το crumble και το σερβίρισμα
  • 150γρ αλεύρι
  • 100γρ καστανή ζάχαρη
  • 100γρ βούτυρο μαλακό αλατισμένο
  • 1 κουταλιά τραχανά
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 250ml κρέμα γάλακτος φυτική
  • 1κουταλάκι ζάχαρη άχνη



εκτέλεση

Καθαρίζετε τα ξυνόμηλα και τα κόβετε σε λεπτές ακανόνιστες φέτες. Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα και τον τραχανά.


Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάμετρο 23-25εκ και ρίχνετε τα μήλα. Πατάτε με τη παλάμη σας για να ισιώσει η επιφάνεια.
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βουτύρο. Ζυμώνετε με τα δάχτυλα σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Καλύπτετε τα μήλα με το crumble. Πασπαλίζετε αν θέλετε με τη ζάχαρη και τον τραχανά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C και ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ και μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγύ. Σερβίρετε το crumble μήλων χλιαρό με μια κουτάλα και συνοδεύετε με 1-2 κουταλιές σαντιγύ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου