11 Ιουνίου 2018

Αρακάς Σαλάτα με Ντρέσινγκ Δυόσμου και Ρολάκια από Μαστέλο® Χίου Τυλιχτά με Μπέικον


υλικά για τη σαλάτα
  • 200γρ αρακά κατεψυγμένο
  • φρέσκα φύλλα για σαλάτα (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, παντζαρόφυλλο)
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φετάκια
  • μερικά φύλλα δυόσμου 

υλικά για το ντρέσινγκ δυόσμου
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 40γρ χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα dijon
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι 
  • πιπέρι

υλικά για τα ρολάκια με Μαστέλο Αγελαδινό τυλιχτά με μπέικον
  
     
εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τον αρακά και βράζετε μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βάζετε τον αρακά σε σουρωτήρι, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό να κρυώσει.
Σ' ένα μπωλ ρίχνετε τον αρακά, τα φρέσκα φύλλα, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον δυόσμο και ανακατεύετε απαλά.

  
Σ' ένα βαζάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε δυνατά μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Κόβετε το Μαλακό Τυρί Μαστέλο σε μπαστουνάκια.
Κόβετε το μπέικον στη μέση και τυλίγετε κάθε μπαστουνάκι με μισή φέτα μπέικον. Ψήνετε τα ρολάκια σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον και μαλακώσει το Μαστέλο.



Σερβίρετε τη σαλάτα σε μία πιατέλα και περιχύνετε με το ντρέσινγκ δυόσμου.
Τοποθετείτε από πάνω τα ζεστά ρολάκια από Μαστέλο Αγελαδινό και απολαμβάνετε με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου