υλικά
- 500γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
- 1 γεμάτο κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- 1 γεμάτο κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 200γρ γιαούρτι
- 1 αβοκάντο
- 250γρ ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 5-6 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 πίτες για σουβλάκι ή τορτίγιες
εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ βάζετε τις λωρίδες κοτόπουλου, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα συνοδευτικά του.
Σ' ένα μπωλάκι λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το γιαούρτι, 2-3 κουταλιές μαιντανό, 2 κουταλιές χυμό λεμόνι, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύετε τα ντοματίνια, 2-3 κουταλιές μαιντανό, 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι, αλάτι και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το κοτόπουλο.
Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κοτόπουλο ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σ'ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε λίγο τις πίτες, απλώνετε σε κάθε πίτα λίγο γιαούρτι με αβοκάντο, μοιράζετε το κοτόπουλο με τις πιπεριές , προσθέτετε λίγα δροσερά ντοματίνια και σερβίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου