18 Μαρτίου 2012

Πελτές ψημένου σκόρδου





ΚΟΒΕΤΕ μία λεπτή φέτα από ένα κεφάλι σκόρδου,ίσα να φανεί το εσωτερικό των σκελίδων. ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

ΤΥΛΙΓΕΤΕ το σκόρδο με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.


 








Όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε  να κρυώσει .

 













ΠΙΕΖΕΤΕ με τα χέρια σας από τη κάτω μεριά για να βγουν οι σκελίδες.


ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ λίγο ελαιόλαδο και τις λιώνετε  μ'ένα κουταλάκι.
















Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πελτέ  σε ψητά λαχανικά , σε σάλτσα ντομάτας, σε μακαρονάδα  ή και να αλείψετε φρυγανισμένο ψωμί.
Το σκόρδο  με το ψήσιμο γλυκίζει και δεν έχει έντονη μυρωδιά!

11 σχόλια:

  1. Ωραία ιδέα, εγώ έχω βαζάκι με κονφί για τέτοιες χρήσεις.
    Καλή εβδομάδα!!
    Αν δεν σε πειράζει βγάλε τη λεκτική επαλήθευση στα σχόλια είναι κουραστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα και καλή εβδομάδα! πως βγάζουμε την επαλήθευση?

      Διαγραφή
  2. Πολύ πολύ ωραία ιδέα!
    Για κάρρυς και φαγητά κατσαρόλας,ό,τι πρέπει!

    Όμορφη σου Βδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχεις δίκιο! και για τα αγαπημένα κάρρυς!!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Πέπη και καλή εβδομάδα!!
    Ωραίο, εύκολο και ιδιαίτερο το σκορδάκι πελτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Ερμιόνη! μ'αρέσει πολύ το σκόρδο!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Πέπη μου!Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου!!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω κάποιο παρόμοιο παρασκεύασμα σκόρδου είχα δει να χρησιμοποιεί ένας σεφ στην τηλεόραση. Το έφτιαχνε λέει στο εστιατόριό του και το χρησιμοποιούσε σε διάφορες σάλτσες πχ για ζυμαρικά !!
    Ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή