υλικά
- 300-350γρ φέτα
- 2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 8 φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο
- παπαρουνόσπορο ή σουσάμι
εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ θρυμματίζετε τη φέτα μ' ένα πιρούνι. Προσθέτετε τον δυόσμο και το πιπέρι και ανακατεύετε.
Λάδωνετε ελαφρά ένα φύλλο. Σκορπίζετε 2-3 κουταλιές από το μίγμα, διπλώνετε τις άκρες και τυλίγετε σε ρολό.
Στρίβετε το ρολό και σχηματίζετε σαλίγκαρο. Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 7 φύλλα. Τοποθετείτε τις τυρόπιτες σε ταψάκι καλά λαδωμένο και λαδώνετε κι αυτές πολύ καλά.
Πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πολύ εύκολες και πολύ λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Μαρία!!
ΔιαγραφήΠολύ καλό για βραδάκι με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ναι!!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ Ξανθή!
Τραγανες, αρωματικές, πασπαλισμένες με τον αγαπημενο παπαρουνόσπορο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ τραγανές!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ Αριάδνη!!!
Εύκολες, γρήγορες και τόσο νόστιμες!! Και για πρωινό τις έτρωγα! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφή...είναι για όλες τις ώρες!!! χαχα
ΔιαγραφήΤο έχεις κάνει τόσο εύκολο το θέμα της στριφτής τυρόπιτας που πραγματικά με δύο υλικά (φέτα και φύλλο)μπορείς να φας ένα τέλειο πιάτο ή μεζεδάκι ή ορεκτικό!! Πολύ όμορφες και καλοκαιρινές οι φωτογραφίες σου!!! Ειδικά η 2η!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, με τέτοια ζέστη δεν χρειαζόταν πλούσια γέμιση. Λίγη πικάντικη φέτα, δυόσμος κι έτοιμες!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ!!!
αχ.... τυροπιτούλες...
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ωραίες που φαίνονται! και τόσο απλές!
Πολύ ωραιες!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Τι ωραίες φαίνονται με το παπαρουνόσπορο Πέπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Πολύ ωραίες Πεπη κι εύκολες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κριτσανιστό φυλλαράκι με το παπαρουνόσπορο τέλειο ;)
Φιλιά
υπεροχες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται νοστιμότατες και λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφή