5 Μαρτίου 2013

Κοτόπουλο από τη Jamaica




υλικά  
1 1/2 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
5 κουταλιές ελαιόλαδο
μείγμα μπαχαρικών
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κουταλάκια αλάτι

εκτέλεση




Ανακατεύετε όλα τα μπαχαρικά σ' ένα μπώλ.
Πλένετε τις φερούγες και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας.
Τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με όλο το μείγμα των μπαχαρικών και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Βάζετε τις φτερούγες στο ψυγείο για 2-3 ώρες να μαριναριστούν με τα μπαχαρικά.



 



Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σ' ένα ταψί και τοποθετείτε  τις φτερούγες.


 


Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.





37 σχόλια:

  1. Αυτό το lollipop με ξετρέλανε!!
    Φτερούγες κοτόπουλου σαν γλυφιτζούρι δεν θα μπορούσα να φανταστώ όσο κι αν έστιβα το μυαλό μου. Πρέπει να είναι απλά θεϊκές!!
    Ότι καλύτερο για Τσικνοπέμπτη!!

    Πάλι υπέροχη συνταγή διάλεξες να φτιάξεις από τα πέριξ... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η ιδέα για το γλυφιτζούρι από τα.....πέριξ είναι!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  2. :))) Εύγε my Peps!
    Γλυφιτζούρια στην κυριολεξία...Τόσο όμορφα και τόσο νόστιμα. Σκέτη γλύκα!

    Την Πέμπτη αυτοπροσκαλούμαι σε εσένα, καθότι το δικό μου τραπέζι δεν έχει lollipop, πολύ περισσότερο φτερούγες lollipop! :)!

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοντέψαμε να φάμε και τα κοκκαλάκια!!!
      Λουκούμι Ζαμπία μου η συνταγή σου!!!!
      Ευχαριστούμε και ......ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      kisses!!!!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι!
      ...ξέχασα προηγουμένως.
      Ευχαριστώ για την αναφορά στην "κουζίνα" μου και για την πρόσκληση βεβαίως-βεβαίως!

      Z.

      Διαγραφή
    3. :)) :)) :))

      Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Η τύχη μου το έχει να βλέπω το blog σου όταν είμαι πεινασμένη. Μια μερίδα τζαμαϊκανό κοτόπουλο με πατάτες, ρύζι και σαλάτα θα το εξαφάνιζα τώρα. Όλα αυτά τα μπαχαρικά πρέπει να δίνουν υπέροχο άρωμα στο κοτόπουλο... πάω να ψάξω στο ψυγείο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει φοβερή γεύση, πικάντικη!!! Να το δοκιμάσεις!!!

      Διαγραφή
  4. Αχ βρε λαγωνικό!!
    Άπαιχτη συνταγή! Την έχω στα υπόψη, πρέπει να είναι θεϊκή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να τη φτιάξεις, Ερμιόνη!!! Οπωσδήποτε!!!!

      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/3/13, 8:11 μ.μ.

    πω πω...απο 3 τετοια σε καθε χερι θελω, μπορω?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πω που έχω μείνει στήλη άλατος! Καταπληκτική συνταγή και φανταστικές φωτος Πέπς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έρη!!!
      Φοβέρο το τζαμαικανό μίγμα!!!

      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
  7. Βρήκα τι θα φάμε την Τσικνοπέμπτη!!! Μπράβο Πεπούλα!! Πολύ ωραία συνταγή και πολύ καλό ψήσιμο τις έκανες!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία φαίνονται.. φαντάζομαι και στη γεύση πολύ νόστιμα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούπερ νοστιμιά!!! Εύκολη και γρήγορη συνταγούλα!!!

      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  9. Φανταστική συνταγή και τέλειες φωτογραφίες!!!!Μπράβο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ωραία παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τέλεια!
    Πες μου είναι πολύ πικάντικες? Παιδιά τα τρώνε ή τα στελνουμε μετά να πιουν την ΕΥΔΑΠ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πικάντικες είναι γιατί έχουν πολλά μπαχαρικά αλλά καυτερές δεν είναι!
      Μπορείς φυσικά να μη βάλεις καθόλου μπούκοβο.
      Πάντως οι μικροί μου φίλοι τις τσακίσανε!!!! Και χωρίς νερό!!! χαχαχα

      Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  12. Καταρχήν, θέλω να ομολογήσω ευθαρσώς ότι κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ και βλέπω αυτή τη γλυκούλα αγελαδίτσα να χαρίζει απλόχερα παγωτό σε διάφορες γεύσεις, χαμογελάω ασυναίσθητα!
    Και τώρα στη συνταγή. Μου αρέσει πολύ η πρότασή σου. Νομίζω ότι εκτέλεσες άψογα τη συνταγή της φίλτατης Ζαμπίας και το αποτέλεσμα είναι εμφανές στις φωτογραφίες! Μπράβο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!!
      Θα μεταφέρω τα λόγια σου στον μικρό δημιουργό της αγελαδίτσας!!!
      Είχε μεγάλη επιτυχία!!!!!

      Σ' ευχαριστώ πολύ, Αναστασία!!!
      Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  13. Συγγνώμη για την Τσικνοπέμπτη τα έφτιαξες τα κοτένια Lolipos;

    Και δεν τα έχουν φαγωθεί ακόμη, Peps; (λέμε τώρα....)

    Ακριβή διεύθυνση παρακαλώ πολύ, για να περάσω το απογευματάκι, μπορώ να έχω;

    Καλημέρεεεεεεςςς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχω φτιάξει εδώ και δυο βδομάδες και τα κρατάω για τη τσικνοπέμπτη!!!!!!
      Μα τί λέμε μεσημεριάτικα!!!

      Φιλάκια. Πέρνα όποτε θες!!!!

      Διαγραφή
  14. Es una tentación al diente realmente exquisito me encanta tiene un aspecto perfecto y delicioso,abrazos y abrazos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αααααα δηλώνω ενθουσιασμένη με τις γλυφιτζουροφτερούγες!!!!! Προλαβαίνω να τις εκτελέσω για αύριο.....σήμερα δηλαδή:)
    Σας ευχαριστούμε αμφότερες Πέπη και Ζαμπία γι αυτή τη μαγεία!!!!!
    Καλή τσίκναααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις δοκιμάσεςι οπωσδήποτε!!!
      Πολύ νόστιμη λιχουδιά!!!

      Φιλάκια!!

      Διαγραφή
  16. Η συνταγη καταγραφεται, καταχωρειται και .....κατατρωγεται παραυτα! Ταιριαζει και με την διατροφη μου! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, και μια ερωτηση...πως τις εχεις κανεις να μοιαζουν σαν γλυφιτζουρι; γυρισες καποιο κοκαλακι ..καπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ναι καλά ο κρεοπώλης.....πουλάει και τέτοιες φτερουγίτσες!!!!

      Διαγραφή
  18. όσο πιο πολλά μπαχάρια τόσο το καλύτερο! μπράβο και σε σένα και στη Ζαμπία!! σλουρπ!!!!!!!!!!!!!!
    φιλιά, καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή