υλικά
- 700γρ πατάτες
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
- 2 κουταλιές Αυγοτάραχο Τρίμμα Τρικαλινός
- 1-2 κουταλιές μαιντανό ψιλοκομμένο
εκτέλεση
Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να τις σκεπάζει. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το αλάτι και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Στραγγίζετε, αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
Χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το τρίμα αυγοτάραχου και τη μισή ποσότητα από το ξύσμα, μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σάλτσα.
Περιχύνετε τις πατάτες και γαρνίρετε με μαιντανό και το υπόλοιπο ξύσμα.
συνταγή προσαρμοσμένη από το Αυγοτάραχο Τρικαλινός
Ευχαριστώ την Κα Λίλα Κούρτη, Γαστρονομική Σύμβουλο της εταιρίας Τρικαλινός για την προσφορά!
Ευχαριστώ την Κα Λίλα Κούρτη, Γαστρονομική Σύμβουλο της εταιρίας Τρικαλινός για την προσφορά!
Πόσο αρμονικό γευστικά μου φαίνεται, αν και αυγοτάραχο δεν θυμάμαι να έχω ποτέ φάει ... Ό,τι πρέπει για κάτι ελαφρύ και δροσερό γεύμα ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο Σ/Κ!
Σ'ευχαριστώ Άρη!!
ΔιαγραφήΚαλοκαιρινή, γεμάτη αρώματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Έτσι!!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστώ!
Πολύ ντελικάτη πατατοσαλάτα. Δεν έχω δει όμοια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίες ατμοσφαιρικές φωτογραφίες έβγαλες!!!
Πολύ καλοκαιρινό και ελαφρύ γεύμα! Σούπερ!
Είπα να κάνω ατμόσφαιρα χαχα
ΔιαγραφήΉταν πολύ νόστιμη!!!
πολύ ωραία ιδέα πεπίτα μου! μια απλή πατατοσαλάτα γίνεται κάτι τόσο λαχταριστό με μια μόνο προσθήκη!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
Το τρίμμα είναι μαγικό υλικό, τόσο απλό και τόσο φίνο! Έκανες την διαφορά στην πατατοσάλατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλαφρύ και νόστιμο!! Ραφινάτη γεύση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι πατατού, αλλά έτσι δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ! Φοβερή ιδέα, για ελαφρύ γευμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριστοκρατική πατατοσαλάτα θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙδιαίτερη αλλά και νόστιμη
Φιλιά :)