22 Ιανουαρίου 2017

Ψητός Σολομός με Λαχανάκια Βρυξελλών



υλικά για τον σολομό
  • 300γρ σολομό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 κουταλιά σόγια
  • πιπέρι
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

υλικά για τα λαχανάκια
  • 250γρ λαχανάκια Βρυξελλών (χρησιμοποίησα κατεψυγμένα)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • χυμό από 1 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

για γαρνιτούρα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • φέτες λάιμ


εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.
Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε τα υλικά (ελαιόλαδο, σκόρδο, μέλι, σόγια, πιπέρι) για τη μαρινάδα του σολομού. Προσθέτετε τον σολομό, αλείφετε καλά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα λαχανάκια. 



Σ'ένα μπωλ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μαιντανό, τη ρίγανη, τον χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα λαχανάκια και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε σ'ένα πυρέξ και ψήνετε για 20 λεπτά.




Τοποθετείτε τον σολομό στο ίδιο σκεύος, πασπαλίζετε με καυτερή πιπεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά.




Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτες λάιμ και σερβίρετε.





8 σχόλια:

  1. Α! κι' εγώ σήμερα λαχανάκια σκάρωσα με σως μουστάρδας και λεμονιού δίπλα όμως σε ψαρομπιφτέκια!!!
    Τα θυμάσαι εκείνα τα ωραία που μας είχες προτείνει παλαιότερα Πέπη μου.
    Είναι πολύ ωραίος συνδυασμός ομολογουμένως.
    Χαιρετισμούς πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωω έφτιαξες τα μπιφτέκια σολωμού? Χαίρομαι που σας άρεσαν!!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  2. Θα το πιστέψεις αν σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα λαχανάκια Βρυξελλών? Κι έχω ακούσει γνώμες που διείστανται. Αλλοι λένε ότι είναι πολύ νόστιμα και άλλοι ότι δεν είναι. Η γνώμη μου είναι (έτσι λαχταριστά που τα βλέπω) ότι τα πάντα είναι θέμα μαγειρέματος και συνδυασμού υλικών!! Δεν μπορώ να φανταστώ έτσι όπως τα βλέπω με τον σολομό που λατρεύω οτι δεν θα μου αρέσουν!!! Τέλειες και οι φωτογραφίες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...either you love them or hate them!!!

      Νομίζω είναι θέμα συνδυασμού υλικών. Τους πάει το μπλε τυρί, σως μουστάρδας λεμονιού που λέει και η Πηνελόπη, μπέικον...έντονες γεύσεις!
      Παλιά δεν μου αρέσαν αλλά τα δοκίμασα πρόσφατα σε μια σούπα της Εύης με μπλε τυρί και ήταν σούπερ!!

      Ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  3. Τον λατρεύουμε όλοι το σολομό στο σπίτι! Εξαιρετική ιδέα θα τη δοκιμάσω! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία ιδέα. Τα λαχανάκια Βρυξελλών αρέσουν πολύ στον καλό μου, εμείς οι αλλοι απλώς τα ανεχόματσε χιχι! Ο σολομός μας αρέσει πολύ. Και καυτερούλης...ότι πρέπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι στα top μου. Τα τρώω σαν σνακ :-) ένα - ένα!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή